Denizli’de Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı.     Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 yılda 10 binin üzerinde tiyatrocuyu...

Google Haberlere Abone ol
Denizli’de Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı.

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 yılda 10 binin üzerinde tiyatrocuyu Denizli'de ağırladıklarını, 600 dolayında oyun sergilendiğini ve festivalde yaklaşık 300 bin seyirciyi tiyatro ile buluşturduklarını söyledi. Zolan, amatör tiyatrocularla birlikte düzenlediği basın toplantısında 30 yıl boyunca hiçbir kesintiye uğramadan amatör ruhla, sanatın, kültürün anası olan tiyatro sanatını yaşatabilmek ve gençlere Denizli’de buluşturabilmek adına bu festivalleri yaptıklarını ifade etti. Zolan, “Tiyatro hayatın ta kendisidir. Orada yaşamdan kesitler aktarılıyor. Verilmesi gereken mesajlar değişik ve çok etkili bir şekilde hedefe varan mesajlar olarak tiyatro aracılığı ile anlık veriliyor.” dedi.

    Bu yıl 18 farklı grubun gösteri yapacağını, yurt dışından ise İran, Azerbaycan, Fas, Tunus ve Hollanda’dan sanatçılar olduğunu ifade eden Zolan, festivaldeki grupların Tavas, Acıpayam ve Sarayköy ilçelerinde gösterileri olacağını açıkladı.

    Denizli’de kültür ve sanat alanında bir çok yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “En büyük sıkıntımız salon konusunda. Denizli’ye nefes aldırıp, belki kültür ve sanat faaliyetlerini arttıracak olan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımına başlandı. Tabi çok büyük bir proje. Buranın tamamlanmasıyla çok büyük imkanlara kavuşacağız. Yaklaşık 1 yıl içinde o inşaatımız tamamlanacak. Seneye festivalimize yetiştirmeye uğraşacağız. Ayrıca yanan sinemamız var. Bu projenin inşaatı da başladı. İnşallah o da kısa sürede tamamlanacak. Herhangi bir sıkıntımız yok. İnşallah seneye her 2 yatırımımızın açılışını güzel etkinliklerle yaparız." CİHAN

Yorumlar