Dadaş Film Festivali güldürecek

Erzurum’da 2- 7 Mayıs tarihleri arasında 9.'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Dadaş Film Festivali, komedi filmleriyle sinemaseverleri buluşturacak.        Erzurum Dadaş Film Festivali'ne hazırlanıyor....

Google Haberlere Abone ol
Dadaş Film Festivali güldürecek

Erzurum’da 2- 7 Mayıs tarihleri arasında 9.'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Dadaş Film Festivali, komedi filmleriyle sinemaseverleri buluşturacak.

    

    Erzurum Dadaş Film Festivali'ne hazırlanıyor. Festival'in bu yılki ana teması teması komedi. Cumhuriyet Caddesi'ndeki kortejin ardından, Atatürk Üniversitesi oditoryumunda Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden 'Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı' ile festival açılacak. Filmin oyuncuları şehirdeki okullarda öğrencilerle bir araya gelecek. Festivalde Şener Şen, Halit Akçatepe ve merhum yönetmen Ertem Eğilmez ile Yavuz Turgul’a onur ödülü verilecek. Şen'in prensip olarak festivallere katılmaması nedeniyle ödülü kendisine gönderilecek. Festivalde Alman filmlerine bu yıl ağırlık verilecek.

    Festival Başkanı Nil Gürpınar, bir lokantada basın toplantısı düzenleyerek, festival hakkında bilgi verdi.Gürpınar, ülkenin ve Erzurum'un sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve bu nedenle 'komedi'yi ana tema olarak belirlediklerini ifade etti. İnsanların yüzlerinin gülmesini istediklerini belirten Gürpınar,"Son yıllarda Türk sinemasında fazla komedi filmi çekildi.Sıkıntıları unutmak ve eğlenmek için, halkımızın yüzünü güldürmek için bu yılki ana temamızı komedi olarak belirledik." dedi.

    Festival'de 4 komedi filminin gösterileceğini ve bunun nedeninin ise kaliteye bağlayan Gürpınar, "Komedi sanatı Türkiye'de basitleştirilmiş. Gerçek anlamda kaliteli çok az sayıda komedi filmi var. Küfür, abuk- subuk hareketler komedi için gerekmiyor." diye konuştu.

    Gürpınar, sosyal sorumluluk kapsamında festivali düzenlediklerine de vurgu yaparak "Festivalimizde her yıl sosyal sorumluluk kapsamında çevre, çocuk, kadın gibi konulara ağırlık veriyoruz. Bu yıl da festival kapsamında çocukları ön plana çıkartacağız." şeklinde konuştu.

    Festival Başkanı Nil Gürpınar, festivalde; Eyyvah Eyvah 3, Kedi Özledi, Kadın İşi Banka Soygunu ve Senin Hikâyen filmlerinin yarışacağını ifade etti. Gani Müjde’nin jüri başkanlığını yapacağı festivalin diğer jüri üyeleri ise Aslı Selçuk, Ömür Gedik, Murat Han ve Ahmet Sarı. Festival; Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğu, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi’nin desteği, Anadolu Kültür Sinema Derneği ve Dadaş Film organizasyonuyla gerçekleştiriliyor. Festivalde ulusal filmler, özel gösterimler, basına saygı belgeseli, Alman filmleri, animasyonlar, uzun ve kısa metraj ile çocuk filmleri gösterilecek. ‘Seksenler’ dizisi oyuncularına plaket verilecek. CİHAN

Yorumlar