Çukurova’da gündem ‘okuma alışkanlığı’

Aile ve öğretmenlerin öğrencilerle birlikte ziyaret ettiği 7. Çukurova Kitap Fuarı, Adanalılar için bir okuma şenliğine dönüşüyor.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova’da gündem ‘okuma alışkanlığı’

Aile ve öğretmenlerin öğrencilerle birlikte ziyaret ettiği 7. Çukurova Kitap Fuarı, Adanalılar için bir okuma şenliğine dönüşüyor.

14-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 7'nci Çukurova Kitap Fuarı edebiyat dünyasını okurlarla buluşturuyor. Çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında fuarların önemli bir yer tutabileceği uyarısını yapan
Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, 7. Çukurova Kitap Fuarı'nda aile ve öğretmenlerin öğrencilerle birlikte fuarları ziyaret etmesinin buna katkı sunduğunu ifade etti. Bayram Murat, çocuklara seviyelerine uygun kitaplar alınmasını, aksi halde çocukların kitap okumadan soğuyabileceği uyarısında bulundu. Bu durumda okumanın çocuk için zor bir engel olarak karşısına çıkabileceğini ifade eden Murat, "Kitap okuma alışkanlığının temeli kitapla arkadaş olmakla başlar. Fuarlar bu arkadaşlığın pekiştiği önemli bir faaliyettir. Çocukların seviyelerine uygun olmayan kitaplar çocuk-kitap ilişkisini olumsuz etkiler. Çünkü kitap ve çocuk ortak bir dil konuşamazlar. Bu nedenle kitap alırken çok dikkatli olmalı hatta bir rehber eşliğinde veya tavsiye üzerine alınmalı." dedi.

BAŞARININ ANAHTARI: OKUMAK
Murat, kitap okumanın yararlarını ise şöyle sıraladı: "Çocukların kelime hazinesi gelişir. Düşünme yeteneği ve buna bağlı olarak üretken zeka seviyesi yükselir. Genel kültür artar, etkin ve etkili bir insan olmanın yolları açılır, dinleme ve konuşma kabiliyeti gelişir. Meslek hayatındaki başarı düzeyi yükselir, sosyal ilişkilerin kalitesi artar, okuyup yeni bir şey öğrendikçe merak etme ve daha çok okuyup yeni şeyler öğrenme başlar."
CİHAN

Yorumlar