Çözülme'nin mekan tespitleri yapıldı

"Çözülme" adlı uzun metraj sinema filminin çekim ekibi mekan tespiti için Gönen, Biga ve Bandırma’daki çalışmalarını tamamladı. Filmin ödüllü yönetmeni Selin Süar, filmin modernist, sanatsal ve kültürel açıdan büyük bir proje olacağını...

Google Haberlere Abone ol
Çözülme'nin mekan tespitleri yapıldı

"Çözülme" adlı uzun metraj sinema filminin çekim ekibi mekan tespiti için Gönen, Biga ve Bandırma’daki çalışmalarını tamamladı. Filmin ödüllü yönetmeni Selin Süar, filmin modernist, sanatsal ve kültürel açıdan büyük bir proje olacağını söyledi.

Çekimlerine 1 Ağustos 2014 tarihinde başlanacak “Çözülme” filminin çekileceği alanlarla ilgili fizibilite çalışması yapmak üzere bölgede incelemelerde bulunan Yapımcı Kaan Bingül, Yönetmen Selin Süar ve Görüntü Yönetmeni Maruf Şinik, Gönen, Biga ve Bandırma’da mekânları tespit ettiler. Yapımcılığını ve senaristliğini Gazeteci Kaan Bingül’ün üstlendiği sinema filminin yönetmenliğini Cannes Film Festivali, Dublin Fingal Film Festivali, Paris Clermont Ferrand Kısa Film Festivali gibi çeşitli uluslar arası ve ulusal festivallerde ödül alan Selin Süar üstlendi. Aynı zamanda Gönen, Bandırma ve Biga bölgesinde çekilecek ilk uzun metrajlı film olacak “Çözülme”nin görüntü yönetmenliğini bir diğer ödüllü isim Maruf Şinik yapıyor. Selin Süar ve Maruf Şinik önderliğindeki çekim ekibi Gönen, Biga ve Bandırma’da gerçekleştirilecek çekimlerde kullanılacak mekânları belirledi. Ekip ayrıca Biga Kaymakamı Fatih Genel, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı da ziyaret etti. İlk kez uzun metrajlı filme ev sahipliği yapacak Gönen’in Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, büyük bir heyecanla çekimlerin başlamasını beklediklerini söyledi. Çekim ekibi Gönen merkezin yanı sıra çekimlerin ağırlıklı olarak gerçekleştirileceği Çınarlı, Üçpınar, Dereköy, Manyas ve Biga’da incelemelerde bulunarak kullanılacak mekanları tek tek tespit etti.

Yapımcı Kaan Bingül, Yönetmen Selin Süar ve Görüntü Yönetmeni Maruf Şinik ile mekan tespiti yapıldığını, genel olarak çekimlerin sürdürüleceği yerlerin belirlendiğini belirterek, “Çekim ekibimiz ile beraber hem mekanları görmek hem de bölgemizin havasını senaryodaki anlatımımızla değil birebir yaşatmak ve bir şablon oluşturmak için geldik. İki günlük yoğun bir çalışma yaptık ve mekânlarımızı tespit ettik” dedi. Çözülme’nin Çerkes toplumunu ve kültürünü arka fonunda barındıran ilk uzun soluklu film olduğuna dikkat çeken Yönetmen Selin Süar, “Ön planda psikolojik kırılmalarla ilerleyen filmde bizim bir amacımız da çok bilinmeyen ya da yanlış bilinen Çerkes toplumunu tanıtabilmek. Çözülme, kültürel bir yapı barındırmakla birlikte folklorik bir anlatıma dönüşmeyecek. Tam tersine, Çerkes kültürünü, modernist bir temele oturtarak çağdaş bir sinematografiyle ele alacak." diye konuştu.

Kurgusal bir tema üzerinden Çerkes halkının kuşaklar boyu sırtını dayadığı saygı, ahlak, sadakat, sahiplenme, millet ve onur gibi kavramlar filmin temelini oluşturacak.

CİHAN

Yorumlar