Çiçek Abbas, 32 yıl sonra direksiyonda

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, Türk sinemasında hafızalarda yer edinen araçları ortaya çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çiçek Abbas, 32 yıl sonra direksiyonda

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, Türk sinemasında hafızalarda yer edinen araçları ortaya çıkarıyor. Sinema sanatçısı İlyas Salman, Yeşilçam'a damga vuran 'Çiçek Abbas' filmindeki kırmızı minibüsün direksiyonuna 32 yıl sonra tekrar geçti.

1982 yılında yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı, başrollerini; İlyas Salman, Şener Şen, Pembe Mutlu, Ayşen Gruda ve Ahmet Mekin’in paylaştığı 'Çiçek Abbas' filminde kullanılan 1978 model kırmızı minibüs, Kadıköy'de düzenlenen etkinlikte yeniden gün yüzüne çıktı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, "Yeşilçam'a saygı kapsamında bir döneme damgasını vurmuş oyuncuları zaman zaman konuk ediyoruz. Oyuncularımızın yer aldığı önemli filmlere damgasını vurmuş araçları bu etkinliklerde kullanıyoruz. Bugün de 'Çiçek Abbas' filminde kullanılan klasik minibüsle birlikteyiz." diye konuştu.

Minibüsü gördüğü için çok sevindiğini söyleyen İlyas Salman, "Şener ağabeyi özledim. Bana orada o kadar yardımcı oldu ki! Şener'i tanıdıktan sonra gerçek aktörü gördüm. Ben çok iyi bir şoför değilim." ifadelerini kullandı. Unutamadığı anıları sorulan Salman, filmin Alibeyköy'deki çekimleri sırasında kırmızı minibüsle kaza geçirdiğini söyledi. Salman, filmde Şener Şen ile aralarındaki söz yarışması ve 'Aksaray Aksaray' repliğini tekrar etti.

Bu arada etkinlikte, yine başrollerini İlyas Salman'ın paylaştığı “Sarı Mercedes” filminde kullanılan sarı renkli Mercedes marka araç da yer aldı.


CİHAN

Yorumlar