Cervantes’in mezarına bir adım daha yaklaşıldı

Dünyaca ünlü ‘Don Kişot’ romanının yazarı Miguel de Cervantes’in mezarını arayan ekip, Madrid’deki bir kilisede 30’a yakın mezar hücresi tespit ettiklerini açıkladı.Yeraltı radarı (GPR) yardımıyla yürütülen araştırmanın ilk...

Google Haberlere Abone ol
Cervantes’in mezarına bir adım daha yaklaşıldı

Dünyaca ünlü ‘Don Kişot’ romanının yazarı Miguel de Cervantes’in mezarını arayan ekip, Madrid’deki bir kilisede 30’a yakın mezar hücresi tespit ettiklerini açıkladı.

Yeraltı radarı (GPR) yardımıyla yürütülen araştırmanın ilk safhasında, kilisenin altında Cervantes’in kalıntılarının olması muhtemel 5 bölge tespit edildi.

Projenin ikinci aşamasında ise araştırmalar arkeolojik ve antropolojik kriterler çerçevesinde yürütülecek.

İspanyol yazarın kalıntılarının, eğer bir aksama olmazsa, ölüm yıldönümünün 400. yılına denk gelen 2016’ya kadar bulunması hedefleniyor.

Proje yöneticilerinden adli antropolog Francisco Etxeberria, Cervantes’in cesedini “60 yaşlarında, dişsiz ve sol kolu sakat bir şahıs” olarak tanımlıyor.

1616 yılında hayata gözlerini yuman Cervantes’in günümüzde bilinen hiçbir akrabası kalmadığı için DNA testi yapılamıyor.

1547 yılında doğan Miguel de Cervantes, 1571’de Osmanlı’ya karşı İnebahtı savaşına katılmış ve kolundan yaralanmıştı. 1575-1580 yılları arasında Cezayir’de tutuklu kalan Cervantes, modern romanın ilk örneği olarak kabul edilen Don Kişot’un ilk bölümünü 1605’te yayınlamıştı. CİHAN

Yorumlar