"Cennet"in Objektifle Buluşması

İzmir Kuş Cenneti'ndeki doğal yaşam,ilk kez düzenlenen Ulusal Foto Safari ile fotoğrafçıların objektiflerinde unutulmaz karelere dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
"Cennet"in Objektifle Buluşması

İzmir Kuş Cenneti'ndeki doğal yaşamın güzellikleri, bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Foto Safari ile gözler önüne serildi. 

Dünyanın en önemli sulak alanları arasında yer alan Gediz Deltası'ndaki İzmir Kuş Cenneti'nin tanıtımı amacıyla  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli ParklarİzmirŞube Müdürlüğü ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği işbirliğiyle düzenlenen Ulusal Foto Safari, Türkiye genelinden çok sayıda doğa ve kuş fotoğrafçısını ağırladı. 

"Yaban hayatı" konulu olarak 3-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen foto safaride, fotoğrafçılar 289 kuş türü üzerinde çalışma yaptı. Kuş cennetinin güzelliklerini belgeleyen fotoğrafçılar, eserlerini, etkinlik kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasında seçici kurulun beğenisine sundu. 

Foto safaride çekilen 119 fotoğraf arasında yapılan değerlendirmede, "Küçük ak balıkçıl" fotoğrafıyla Cahit Ağcal birinci, "Uzunbacak kuşu" fotoğrafıyla Levent Özerbil ikinci, "Yeşilbaş kuşu" fotoğrafıyla da Onur Keskin üçüncü oldu. 

Seçici kurul, Cahit Ağcal'ın başka bir fotoğrafı ile Çağlar Güngör, Murat Yılmaz, Göksel Alpaslan, Kadir Balcıner, Göksel Alpaslan ve Sezai Göksu'nun fotoğraflarını da mansiyona layık gördü. 

 

Yorumlar