Cenazem kiliseden kaldırılsın

Hürriyet gazetesi yazar Ertuğrul Özkök, bir bloggar'a verdiği öportajda çarpıcı açıklamalarda bulunurken, cenazesenin kiliseden kaldırılabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cenazem kiliseden kaldırılsın
 Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök bir blogger'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmenliğini yapan ve Doğan Holding yönetim kurulu üyesi olan Gazeteci Ertuğrul Özkök bir blogger'ın kendisiyle gerçekleştirdiği söyleşide çarpıcı açıklamalar yaptı.
Özkök röportajda "Tuhaf bir çocuğun fevkalade hikayesi" adlı kitabına ve özel hayatına dair soruları yanıtladı.


Özkök, "Müslümanım ama müslümanlığın kendi içinde diğer dinleri de barındırdığını biliyorum. Müslümanlar gidip kilisede namaz da kılabiliyor neticede. Dolayısıyla benim cenazem de bir kiliseden kaldırılabilir diye düşünüyorum." dedi. 
Özel hayatına dair soruları yanıtlayan Özkök, kendi cenazenizi hiç düşündünüz mü sorusuna cevap verirken ilginç isteğini de dile getirmiş oldu. 

Camideki cenaze geleneğinden hoşlanmadığını belirten Özkök şöyle konuştu;
"Bir tek şey istiyorum, karıma da söyledim. Birincisi kilisede yapılmasını istiyorum. Camideki cenaze geleneğini beğenmiyorum. Hiç estetik gelmiyor bana. Allah'a inanıyorum. Müslümanım ama müslümanlığın kendi içinde diğer dinleri de barındırdığını biliyorum. Müslümanlar gidip kilisede namaz da kılabiliyor neticede. Dolayısıyla benim cenazem de bir kiliseden kaldırılabilir diye düşünüyorum. Güzel bir kilisede ve oturma düzeni içinde, arkadaşlarımın da kravatlarını takarak, şık bir şekilde yer almalarını ve hakkımda güzel şeyler söylemelerini umuyorum." 

Yorumlar