Çanakkale Savaşı Müzesi Edremit’te ziyaretçilerini bekliyor

Edremit Belediyesi tarafından Zeytinli Deniz Düğün Salonu’nda Edremitlilerin ziyaretine açılacak olan “Çanakkale Savaşı, Savaş Malzemeleri Sergisi”nin açılışını, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ve Edremit Belediye Başkanı Kamil...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Savaşı Müzesi Edremit’te ziyaretçilerini bekliyor

Edremit Belediyesi tarafından Zeytinli Deniz Düğün Salonu’nda Edremitlilerin ziyaretine açılacak olan “Çanakkale Savaşı, Savaş Malzemeleri Sergisi”nin açılışını, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, beraber gerçekleştirdi.

Çanakkale Savaşı'ndan kalan 11 binin üzerinde eserin sergileneceği gezici müze, 20 Mayıs tarihine kadar Edremitli vatandaşların ziyaretine açık olacak. Özellikle öğrencilerin ziyaret etmesi beklenen gezici müze ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini belirtti.

Başkan Saka, “Edremit Belediyesi olarak hayata geçirmiş olduğumuz bu projenin ayrı bir önemi olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmişi şanlı destanlarla dolu bir ülke olarak, Çanakkale’de yaşanan büyük kahramanlıkların gelecek kuşaklara en iyi ve eksiksiz şekilde anlatılması için belediye olarak üzerimize düşen görev ne ise yerine getireceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘Çanakkale Savaşı, Savaş Malzemeleri Sergisi’ de bu anlamda son derece büyük önem taşıyor diye düşünüyorum. Özellikle öğrencilerimizi bu müzeyi ziyaret etmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Çanakkale Savaşı, Savaş Malzemeleri Sergisi” 20 Mayıs tarihine kadar açık olacak ve 09.00 ila 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

CİHAN

Yorumlar