Bursa kitap baharı başladı

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Bursa kitap Fuarı kapılarını 12’inci kez açtı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa kitap baharı başladı

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Bursa kitap Fuarı kapılarını 12’inci kez açtı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23 Mart 2014 tarihine kadar açık kalacak fuar kitapseverleri kitapla ve yazarlarla buluşturacak. Fuara bu yıl, 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazar okurlarıyla buluşacak.

Bursa Kitap Fuarı, bu sene Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Şöleni ile genç okurlarını karşılayacak. Fuar süresince farklı yaş grupları için atölye çalışmaları, yazarların katılımıyla söyleşiler, tiyatro gösterisi, gölge oyunu ve drama gibi 45 etkinlik gerçekleştirilecek. Çocuk ve gençlik edebiyatının değerli isimleri fuar süresince genç okurlarıyla buluşacak. Ayrıca bu yıl farklı olarak Fransız yazar, filozof Isabelle Millon'da 21 Mart Cuma günü fuara bir söyleşi ve ardından imza günü ile konuk olacak. TÜYAP, ilk kez Bursa’da gerçekleşecek Türkiye ve Kıbrıslı Şairler Buluşması’na ev sahipliği yapacak. 21 Mart Cuma günü Bursa Kitap Fuarı’nda düzenlenecek etkinliklerle şairler bir araya gelecek. Orhan Kemal’in doğumunun 100. yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Bursa Kitap Fuarı’nda bir söyleşi ve sergi de gerçekleştirilecek.

İLK GÜN YOĞUN İLGİ

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda geçen yıla oranla önemli bir büyüme yaşandığı belirterek, bu yıl daha büyük bir katılımla kitapseverleri buluşturduklarını söyledi. Ersözlü, 9 gün sürecek fuar sürecinde kitap severlerin kitapların yanı sıra yazarlarla buluşacağını söyledi. 280 yayınevinin katıldığı Kitap fuarını Bursa başta olmak üzere Çanakkale ve Balıkesir'den de ziyaretçiler geldiğini aklatan Ersözlü, "Bu yıl geçen sene 255 bin olan ziyaretçi sayısını bu yıl 300 bin'e çıkarmayı planlıyoruz. Fuar kapsamında açılacak Eğitim fuarına ise geçen seneye göre iki katı artışla 190 eğitim kurumu katılıyor. Fuarın ilk saatleri olmasına rağmen büyük bir ilgi var." şeklinde konuştu.

8 STANTLA FUARA KATILDIK

Fuarda 8 stantla katılan Sürat yayın grubundan Fedai Bolat, fuara büyük bir ilgi bulunduğunu anlatırken, "Yayınlarımız FEM, Anafen, Güvender grubu, Fem akademi, Maltepe, Körfez, Pi Analitik gibi stantlarda müşterilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi. Özelikle KPSS grubundan çok güzel indirimler olduğunu anlatan Bolat, şunları söyledi: "Öğrenci arkadaşlara ve memur adayı arkadaşlara tavsiye edeceğimiz yüzde 60-70'lere varan indirimler var. ÖSS hazırlık grubundan güzel indirimler var. Yüzde 30-35 gibi. Özelikle ikinci kademe denen 5 ila 8 sınıf arasında güzel indirimler var. Güzel bir katılım var. İnşallah bundan sonraki günlerde de daha da ilginin artacağını tahmin ediyoruz."

BURSA'NIN KENDİNE HAS OKUR KİTLESİ VAR
Kaynak Kültür Yayın grubu fuar sorumlusu Halil Aydın da, bu yılki fuara ilk gün olmasına rağmen katılımın beklenenin üzerinde olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: "Özellikle çocuk, yetişkin, üniversite öğrencisi kesimi çok fazla. Biz yayın grubu olarak 4 stant 12 marka ile katıldık. Özellikle fuar süresince Bursa'nın kendine özgü okur kitlesi var ve bu okur kitlesini giderek attığını görüyoruz."

Yayın evi olarak özelikle son dönemde 'herkes Onu Okuyor' kampanyası ile ön plana çıkan eserlere büyük ilgi olduğunun altını çizen Halil Aydın, "Herkesi fuara bekliyoruz. Fuar süresince okurlarımıza yönelik değişik indirim ve kampanyalar var. Özellikle kitaplarımızda yüzde 30 ekstra bir indirim var." müjdesini verdi.

Timaş yayın grubundan kurumsal İletişim sorumlusu Anıl Güvel ise, Bursa fuarının ilk günden itibaren çok iyi başladığının altını çizerek, "Daha öncede Bursa halkının fuarlara ilgisi çok iyi oluyor. Biz bundan çok memnunuz. Bayağı hareketli başladı okurlarımız geldi, velilerimiz de geliyor." dedi. 4 stantla fuara katıldıklarını ve kitaplarda yüzde 25'e varan indirimler yaptıklarını anlatan Güvel, daha çok tarih ve kültür kitaplarının ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar