Bursa belgeliğine 4 yeni eser

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan “Bursa’nın Yunus’u Aşık Yunus”, “Gönül Dili”, “Uluslararası Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bildirileri” ve “Yeni Mecmua Bursa Özel Sayısı” adlı 4 yeni eser Bursa belgeliğindeki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa belgeliğine 4 yeni eser

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan “Bursa’nın Yunus’u Aşık Yunus”, “Gönül Dili”, “Uluslararası Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bildirileri” ve “Yeni Mecmua Bursa Özel Sayısı” adlı 4 yeni eser Bursa belgeliğindeki yerini aldı. Yeni eserlerin kamuoyuna tanıtımı Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra hizmete açılan Emir Buhari Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurumu Başkanı Özgen Keskin, yazarlar akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

    Başkan Recep Altepe, Bursa belgeliğinin, titiz çalışmalarla her geçen gün genişlediğini belirterek, yeni araştırmalar, derlemeler ve özgün telif eserlerle zenginleşen Bursa belgeliğine 4 yeni kitap daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Altepe, “Bursa’nın Yunus’u Aşık Yunus, Gönül dili, Uluslararası lisansüstü çalışmalar kongresi bildirileri, ve Yeni Mecmua başlıklarını taşıyan bu çalışmaların her biri ayrı bir hazine olarak Bursa aşıklarına yeni ufuklar açacak. Aşık Yunus bilinen Yunus Emre’den yaklaşık bir asır sonra yaşayan bir sûfî şairdir. Bursa’nın manevi coğrafyasına ışık saçan değerlerimizden biridir. Bu çalışmada hayatı ve eserleri yer alıyor. Yunus Emre’ye ait olduğu bilinen bir çok ilahi aslında Bursalı Aşık Yunus’a aittir. Türbesi Emir Sultan yoluna yakın bir yerdedir ve belediyemizce onarımı yapılmaktadır.” dedi.

    ‘Uluslararası lisansüstü çalışmalar kongresi bildirilerinin’ ise Türkiye’nin üniversitelerinde gerçekleştirilen akademik çalışmalara önemli bir altyapı oluşturacak nitelikte olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Yeni Mecmua’nın Bursa Özel Sayısı’nın da Bursa için müstesna bir eser olduğunu kaydetti. Ertuğrul Seyhan’ın kaleminden çıkan gönül dili adlı eserin de tasavvufi şiirler ve özdeyişlerden oluştuğunu hatırlatan Başkan Altepe bu eserin ise Edeb, Derviş, Evliya, Aşk ve Gönül adlarıyla 5’li set olarak hazırlandığı ifade etti.

    Bursa’da uzun yıllar milli eğitim müdürlüğü ve daha sonra da milli eğitim bakanlığı ilköğretim genel müdürlüğü yapan Ertuğrul Seyhan yıllar önce kaleme aldığı Gönül Dili adlı eserlerini bugüne kadar yayınlatamadığını belirterek “Öldü bildiğim eserlerim Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayat buldu. Kent kültürüne katkıları nedeniyle Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

    Bursa’nın Yunusu, Aşık Yunus kitabını kaleme alan yazar Mustafa Özçelik ve Yeni Mecmua Bursa Özel Sayısı’nı derleyen Uygar Umut da bu eserleri Bursa belgeliğine kazandıran Başkan Altepe’ye teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar