Bollywood Oscar ödül töreni Madrid'de

Uluslararası Hindistan Sinema Akademisi'nin verdiği "Bollywood Oscarları"nın ödül töreni bu yıl Madrid'de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Bollywood Oscar ödül töreni Madrid'de

"Bollywood Oscarları" olarak adlandırılan Hint sinema endüstrisinin en prestijli ödülleri bu yıl İspanya'nın başkenti Madrid'de verilecek.

Bu yıl 25 Haziran tarihinde gerçekleşecek 17. Bollywood Oscarları ödül töreninin tanıtımı bugün Madrid'de yapıldı.

Retiro Parkı'nda gerçekleşen tanıtıma Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ignacio Ybanez ve Hindistan'ın Madrid Büyükelçisi Vikram Misri'nin yanı sıra Uluslararası Hindistan Sinema Akademisi (IIFA) Başkanı Andre Timmins, Wizcraft Internacional Direktörü Sabbah Joseph ve Bollywood'un yıldız isimlerinden Sonakshi Sinha, Anil Kapoor (Slumdog Millionare filminin aktörü) ve Hrithink Roshan da katıldı.

Madrid'deki IFEMA fuar alanında gerçekleştirilecek sinema ödül töreniyle ilgili verilen bilgilerde, Bollywood Oscarları'nın galasına 100'den fazlası Hint sinema yıldızı olmak üzere 15 bin kişinin davetli olacağı, törenin 130 ülke televizyonunda yayınlanacağı bildirildi.

Hint sinemasının ödül törenini Madrid'e getirmek için IIFA'ya 1 milyon avroluk maddi kaynak aktardığı iddia edilirken, Madrid Belediyesi ise Bollywood Oscarları galasının burada yapılacak olması sebebiyle kentteki turizm sektörünün yaklaşık 12 milyon avroluk gelir elde etmesinin öngörüldüğü açıklandı.

Yorumlar