Bitlis büyük kültür şölenine kenetlendi

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) sponsorluğunda, Özel Selahaddin Eyyubi Koleji ile Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları işbirliğiyle Bitlis’te düzenlenecek Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği'nin tanıtım toplantısı y.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis büyük kültür şölenine kenetlendi

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) sponsorluğunda, Özel Selahaddin Eyyubi Koleji ile Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları işbirliğiyle Bitlis’te düzenlenecek Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kolejin spor salonunda, 11 Mart 2014 Salı saat 19.00’da başlayacak şenlikle ilgili bilgi veren BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, Fezalar Eğitim Kurumları'nda eğitim gören Iraklı öğrencilerin Türkçe, Kürtçe ve Arapça güzel şarkı ve şiirler okuyacağını söyledi. Anadolu ve Mezopotamya kültürlerinin kucaklaşacağı şenlik için Irak’ın Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Soran, Musul, Bağdat, Halepçe, Ramadi ve Basra şehirlerinden 80 öğrenci ve 40 öğretmen geleceğini belirterek, “Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere dört dilde eğitim yapan Fezalar Eğitim Kurumları, okul dersleri yanında öğrencilerini sanatsal çalışmalara da yönlendirerek zengin repertuvar sahibi, birkaç dilde şarkı ve şiir okuyabilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Programın isminde de belirtilen, birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe, Arapça, Türkmence şarkı, şiir, halk oyunları ve özel beceri gösterileriyle sahne alacak olan Fezalar Eğitim Kurumları öğrencileri, uğradıkları her beldede barış ve kardeşlik mesajları verecekler ve birlikte yaşama sanatına vurgu yapacaklar.” dedi. Iraklı öğrencilerin, gittikleri her yerde olduğu gibi Bitlis’te de dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları vereceğini dile getiren Şimşek, “Fezalar Eğitim Kurumları bünyesindeki okullardan seçilerek oluşturulan turne ekibi, uğradıkları her beldede ikişer saatlik şenlikler düzenleyecek. Anadolu ve Mezopotamya'nın geçmişten geleceğe kadim akrabalık ve kardeşlik bağlarına dikkat çekecek olan öğrenci ve öğretmenler, bu coğrafyadan tüm insanlığa seslenerek, birlikte yaşama sanatına bir kez daha vurgu yapacak. Bu turneler sonucunda farklı etnik ve kültürel değerlere sahip halkların binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bu coğrafyadan dünyaya, halkların kardeşliği mesajları yayılmış olacak. Böylece dünya tarihine adını Mezopotamya olarak kazıyan bu bereketli toprakların temiz çocukları, kültürler arası köprünün ancak dostluk ve kardeşlik üzerinde kurulabileceğini göstermiş olacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar