‘Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı’ adlı belgesel, Dadaş Film Festivali'nde

Van depreminde hayatını kaybeden Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın anısına 'Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı' belgeseli 9.Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde izleyicilerle buluşacak. Depremde hayatını kaybeden Erzurumlu Gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın...

Google Haberlere Abone ol
‘Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı’ adlı belgesel, Dadaş Film Festivali'nde

Van depreminde hayatını kaybeden Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın anısına 'Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı' belgeseli 9.Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde izleyicilerle buluşacak.

Depremde hayatını kaybeden Erzurumlu Gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın anısına yapılan 'Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı' adlı belgesel, 9.Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında özel bir gösterim ile izleyicilerle buluşacak. Belgeselin yönetmenliğini Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim elemanı Jale Alcan, yapımcılığını ise İletişim Fakültesi öğrencisi Mehmet Yılmaz’ın üstlendi.

Festival kapsamında sadece 3 eserin özel gösterime alındığını ifade eden festival Başkanı Nil Gürpınar, Sebahattin Yılmaz’ın Erzurum için çok değerli olduğunu söyledi. Nil Gürpınar, “Bu yıl festivalimizin teması komedi ama Van depreminde yaşamını yitiren Gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın anısı festivalimizde özel gösterime aldık. Festival kapsamında 'Düğün Dernek', 'Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı' ve Charlie Chaplin’in anısına Muzi Oldu Şarlo filmlerini özel gösterimle izleyicilerle buluşturacağız.” dedi.

Belgeselin yapımcısı Mehmet Yılmaz, Türkiye’deki deprem gerçeğini ele alan ve Gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın hayat hikayesini işleyen bu belgeselin böylesine önemli bir festivalde özel gösterime alınmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Belgesel, 5 Mayıs saat 12.30’da Düğün Dernek filminden önce Cinetekno Sinema Salonu'nda ücretsiz olarak gösterime girecek.

    Sebahattin Yılmaz'ın yaşamını konu alan ve Türkiye’deki deprem gerçeğini işleyen belgesel, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü'nde izleyicilerden tam not almıştı. CİHAN

Yorumlar