‘Bi Küçük Eylül Meselesi’ vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta romantik, dram ve bilim kurgu türlerinden oluşan seçkilerden oluşan 7 yeni film ile buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Bi Küçük Eylül Meselesi’ vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta romantik, dram ve bilim kurgu türlerinden oluşan seçkilerden oluşan 7 yeni film ile buluşuyor. 14 Şubat sevgililer günü haftasının öne çıkan yapımı ise “Bi Küçük Eylül Melesesi”. Eylül ile Bozcaada’nın huzurlu, sakin ortamında kendi halinde yaşayan Tekin’in tesadüflerle başlayan birlikteliklerinin anlatıldığı filmi Kerem Deren yönetti.

SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR

Çok bilinmeyen, genelde yeraltı camiasının tanıdığı bir müzisyen olan Adam, yaşadığı toplumun ve insanlığın aldığı halden dolayı depresif ve çok mutsuz haldedir. Onu hayata bağlayan Eve adındaki sevgilisi ile olan aşkları ise yüzyıllardır sürmektedir; zira Adam ve Eve aşkları hiç tükenmeyen iki vampirdir. Fakat bu ölümsüz ve uzun soluklu aşk Eve’in küçük kız kardeşi Ava tarafından sekteye uğrayacaktır. Jim Jarmusch’un yönettiği ve Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska ile John Hurt’un oynadığı “Sadece Aşıklar Hayatta Kalır”, romantik dram türünde.

AŞK

Sezgisel ve kendi doğruları olan özel bir birlikteliğe söz veren yeni, gelişmiş bir işletim sistemi, uzun bir ilişki sonrası kalbi kırılmış olan Theodore’un ilgisini çeker. Sistemin kurulumunu yaparken anlayışlı, hassas, şaşırtıcı şekilde komik ve şaşaalı bir kadın sesi olan “Samantha” ile tanışmaktan çok memnun olur. Theodore’unkilerle birlikte Samantha’nın ihtiyaçları, istekleri büyüdükçe ve bağlantıları sürdükçe arkadaşlıkları, birbirlerine duydukları aşk olarak derinleşir. Spike Jonze’un yönettiği ve Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara ile Lynn Adrianna’nın oynadığı “Aşk”ın 5 dalda Oscar adaylığı bulunuyor.

ROBOCOP

Yıl 2028’dir ve robot teknolojisinde dünya lideri OmniCorp, şirkete milyarlar akıtmak için altın bir fırsat görür. Detroit’teki suç dalgasının önüne geçmeye çalışan polis Alex Murphy ağır yaralanınca, OmniCorp kısmen insan, kısmen robot bir polis memuru yaratma şansını yakalar. OmniCorp her şehirde bir RoboCop hayal etmektedir ve programın başarılı olması için engel tanımayacaktır. Fakat o makinenin içinde hâlâ adalet için savaşan bir insan vardır. Jose Padilha’nın yönettiği ve Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton ile Samuel L. Jackson’un oynadığı “Robocop”, aksiyon bilimkurgu sevenler için.

BALAYI

Ülkenin en zengin iş adamlarından biri olan Uğur, çok ünlü bir oyuncu olan eşi Gül’ü, sürpriz balayı için Kaleköy’e götürür. Uğur, Gül ile başbaşa kalmak için köylüleri köyden göndermiştir. Balayından bir hafta önce tanışmış ve yıldırım nikâhı ile evlenmiş çift, günler geçtikçe ilişkileri ile ilgili bir hesaplaşmanın içine girerler. Uğur’a göre Gül, dilinin altında bir bakla saklıyor gibidir. Zaman geçtikçe çiftin arasındaki bu gerilimli durum çözülmez ve Uğur bu saklı olanı ortaya çıkardığında kıyamet kopar. Emre Kılıç, Seda Tosun, Petek Kırboğa ile Dilan Çiçek Deniz’in oynadığı “Balayı”nı Koray Baliç yönetti.

VAMPİR AKADEMİSİ

Yarı vampir yarı insan olan Rose Hathaway, Aziz Vladimir Akademisi’nde öğrenim gören öğrencilerden biridir. Rosi, acımasız vampir türü Strigoi’leri durdurmakla görevlidir. Yeni dönem eğitim başladığında Rose’un eğitmeni değişir ve akademinin en başarılı eğitmenlerinden biri olan Dimitri ile çalışmaya başlar. Bu değişiklik, hem zalim güçlere karşı verdikleri savaşı hem de imkânsız bir aşkı doğuracaktır. Mark Waters’in yönettiği ve Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky ile Dominic Sherwood’un oynadığı “Vampir Akademisi” Richelle Mead’in aynı isimli romanından uyarlandı.

SONSUZ AŞK

Genç bir kadın olan Jade, sorunlu bir geçmişi olan David’den etkilenir. David de ona sırılsıklam aşık olur. İlişkileri Jade’in babasının kızını David’den uzaklaştırma çabalarıyla çatışır. Bu arada annesi, ilişkilerinin gelişmesini teşvik etmektedir ve babasını uyarır. Unutulmaz yaz mevsimi boyunca iki genç aşık mantığa meydan okuyacak ve güçlü tutkularının geleceklerine birlikte karar vermesini sağlayacaklardır. Shana Festi’nin yönettiği ve Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Robert Patrick, Bruce Greenwood, ile Emma Rigby oynadığı “Sonsuz Aşk”, romantik dram türünde.

Bİ KÜÇÜK EYLÜL MESELESİ

Eylül hayatta istediği her şeye sahip, güzel ve neşeli bir kızdır. Ta ki bir gün başına bir şey gelene ve yaşamının son bir ayını unutana dek. Ailesi, arkadaşları her şeyin yolunda olduğunu söyleyip dururken, Eylül bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Ve hatırlamadığı bir ayın peşinden Bozcaada’ya gider. Eylül ile Bozcaada’nın huzurlu, sakin ortamında kendi halinde yaşayan Tekin’in tesadüflerle başlayan birlikteliklerinin anlatıldığı filmde, Engin Akyürek, Farah Zeynep Abdullah, Ceren Moray ile Serra Keskin rol aldı. 'Bi Küçük Eylül Meselesi'nin yönetmen koltuğunda Kerem Deren oturuyor.
CİHAN

Yorumlar