Bavyera Kütüphanesi tarihi Kur'an sayfalarını satın aldı

Almanya'da Yüz binlerce eseri bünyesinde bulunduran Bavyera Devlet Kütüphanesi, İslam eserlerini kazanmak için çalışmalarına devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera Kütüphanesi tarihi Kur'an sayfalarını satın aldı

Almanya'da Yüz binlerce eseri bünyesinde bulunduran Bavyera Devlet Kütüphanesi, İslam eserlerini kazanmak için çalışmalarına devam ediyor. Kütüphanenin son olarak 9. yüzyıla ait toplam dokuz Kur’an-Kerim sayfasını Zisska & Schauer adlı antikacıdan 51 bin Euro'ya satın aldığı haber verildi.

9. yüzyıldan kalan Kur’an sayfalarının teker teker satıldığına dikkat çeken yetkililer, bu nedenle bu el yazması eserleri elde etmenin öneminin daha da arttığını bildirdi. Söz konusu sayfalarda sureler Kufi alfabesiyle yazıldığı için Arapların bile yazıları okumakta zorlandıkları kaydedildi.

Konu hakkında açıklama yapan Kütüphane Müdürü Rolf Griebel, antika pazarlarında tarihi eserlerin fiyatlarının sürekli artmasına, Arap ülkelerinden ve Asya'dan ciddi rakiplerin olmasına rağmen bu eserleri kazanmaktan çok memnun olduklarını söyledi. Bavyera Devlet Kütüphanesi’nde 1558 yılından beri el yazması Kur’an-ı Kerim sayfalarının toplandığı belirtildi. Milyonlarca eseri bünyesinde bulunduran kütüphane, Almanya'nın önemli bilim merkezleri arasında yer alıyor. CİHAN

Yorumlar