Bakü'de ''Ortak Mirasımız Dilimiz'' konulu konferans düzenlendi

Azerbaycan'da Dil ve Kültür Festivali kapsamında ''Ortak Mirasımız Dilimiz'' konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bakü'de ''Ortak Mirasımız Dilimiz'' konulu konferans düzenlendi

Azerbaycan'da Dil ve Kültür Festivali kapsamında ''Ortak Mirasımız Dilimiz'' konulu uluslararası konferans düzenlendi. Başkent Bakü'deki Kafkas Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansa; Türkiye , Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan gelen akademisyenlerle birlikte milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren, bu konuda ilk kez bir konferansın gerçekleştirildiğini söyledi. Özeren '' İnanıyorum ki dilimizle ilgili bu tarz bilimsel konferanslar daha da artarak devam edecektir. ''dedi. Enver Özeren, Dil ve Kültür Festivali çerçevesinde ülkelerin kültürel değerlerinin tanıtımının yapılmasının yanında, gerçekleştirilen konferansla da konuya akademik bir bakış açısı oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi.

Daha sonra Türk halkları arasında dilin ortak kullanımı, benzerlikler, farklar, halklar arasında dil konusunda karşılaşılan problemler ve Türkçenin Dünya dilleri arasında yeri konuları masaya yatırıldı.
Konferansa Türkiye'den katılan ve bir dönem Türk Dil Kurumu Başkanı görevinde de bulunan Prof. Dr. Haluk Şükrü Akalın, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada düzenlenen konferansın önemini vurguladı. Akalın Kafkas Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen söz konusu konferansın çeşitli ülkelerdeki dil bilimcilerini bir araya getirdiğini vurgulayarak, ''Bu toplantıda atalarımızdan bize miras kalan ortak dilimizin söz varlığının geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve böylece bütün Türk Dünyası'nda anlaşılabilir bir iletişim dili olması yolunda önemli adımlar atıldı. ''dedi.
Konferansın sonunda çeşitli ülkelerden katılan ve sunum yapan akademisyenlere hatıra plaketi takdim edildi.
.

CİHAN

Yorumlar