Bakan Çelik’in 50. Kütüphaneler Haftası mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik’in 50. Kütüphaneler Haftası mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

    Ömer Çelik mesajında, “Aydınlık günlerin okuyan ve araştıran nesillerin omuzlarında yükseleceğinin bilinciyle; her yaştan dimağların kendilerinden başlayarak dünyayı tanımaları için okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hem bir devlet politikası hem de kişisel bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

    Medeniyetlerin doğduğu ve dünyaya yayıldığı merkezlerden biri olan Anadolu’nun, dünya edebiyatının temelini oluşturan önemli eserlerin üretildiği bir merkez olduğuna vurgu yapan Çelik, “Uygurlardan bu yana kütüphanecilik bilincini kazanmış bir millet olarak, bilimden sanata, politikadan düşünce dünyasına birçok bulguyu paylaşarak çoğaltan yazım dünyasının buluşma noktası olan kütüphanelerin öneminin farkındayız. Bugün başlayan Kütüphaneler Haftası, okuma-araştırma alışkanlığını artırmak ve kütüphane kullanımını daha da yaygınlaştırmak için bizlere iyi bir fırsat tanıyor.” görüşünü belirtti.

    'HAYAT BOYU KÜTÜPHANELER' TEMASI

    Türkiye’nin kütüphaneleri ile kütüphanecilik anlayışının, değişen dünyanın çağdaş yapılanmasında teknolojik-toplumsal dönüşümlere uygun olarak hayata geçirilmesinin, Bakanlık olarak temel hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Bakan Çelik, “2014’te projelerimizle kütüphaneleri hem nicelik hem de nitelik olarak zenginleştireceğimiz müjdesini verirken bu yıl ‘Hayat Boyu Kütüphaneler’ ana temasını işlediğimiz Kütüphaneler Haftası’nı kutluyorum.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar