Atatürk Üniversitesi Sürgün İnek film ekibini ağırladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Kar Kısa Film Yarışması", "Sürgün İnek" film ekibini ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Üniversitesi Sürgün İnek film ekibini ağırladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Kar Kısa Film Yarışması", "Sürgün İnek" film ekibini ağırladı. Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, film ekibinden Vildan Atasever, Tolga Güleç, Mine Teber, Serkan Öztürk, Ayhan Özen ve Fırat Paşayiğit katıldı.

Birçok insanın hayalinin dizilerde ve filmlerde kendisine yer bulmak olduğunu dile getiren Ayhan Özen, "Benim çocukluğumda kanal yoktu yalnızca TRT vardı. Hukuk Fakültesinde okumak istiyordum ancak olmadı İletişim Fakültesi oldu. Kader döndürdü dolaştırdı sinema sektörünün içine attı. Bütün setlere kaçak olarak gittim. Kenardan, sağdan, soldan onları seyrederek bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Ancak şimdiki nesil şanslı. Hocalar olsun, ekip olsun, imkanlar olsun hepsi daha çok. Bizim zamanımızda bir tek TRT vardı. İşi öğretecek pek kimse yoktu. Ama şimdi her yer de stüdyo, her yer de sinema var. Öğrenmek çok daha kolay. Öğrencilerin daha çok soru sormaları gerektiğini düşünüyorum. Ben çok açlık çektim öğrenmek adına, sizler bunu çok iyi değerlendirmelisiniz." dedi.

Oyuncu Mine Teber öğrencilerle buluşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, "İlk defa Erzurum'a geldim. Çok yabancılık hissedeceğimi zannettim ama şimdi kendimi evimde gibi hissediyorum. Şu anda biz burada beş, altı kişiyiz ama 'Sürgün İnek' filminde çok kocaman bir ailemiz var ve hala aile bağları devam ediyor. Çok samimi ve yaratıcı bir ortamın içinde olmaktan mutluluk duydum. Samimi ve olması gereken bir mesaj verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Filmin oyuncularından Vildan Atasever ise, Türk sinemasının değerini yükseltecek filmlerde seve seve rol alacağını dile getirdi. Atasever, Erzurumlu olduğunu ve küçükken önünden geçtiği okulda bir söyleşiye katılmanın çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Tüm film ekibini temsilen burada olduklarını vurgulayan Tolga Güleç ise şunları kaydetti: “Bir insan sevdiği işi yapınca çalışmaz derler. Biz bir ay çalışmadık güzel şeyler ortaya koymaya çalıştık ve karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Muğla'nın bu köyünde çok film çekmişler. Bizim setimiz onlara daha sıcak geldi. Kendi aracımla sete gittiğim zamanlarda bile bana setin yerini gösteriyorlardı ve çok şaşırıyordum. Çok sıcak insanlarla karşılaşıyordum. 2003 yılında ünlü değildim ben de bir öğrenciydim ve sizleri de başarılı yerlerde göreceğime inanıyorum.”
CİHAN

Yorumlar