Asya ülkeleri tanıtım festivalinde Türkiye rüzgarı esti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Asya Ülkeleri Kültürlerarası Diyalog Festivali'nde Türkiye de tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Asya ülkeleri tanıtım festivalinde Türkiye rüzgarı esti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Asya Ülkeleri Kültürlerarası Diyalog Festivali'nde Türkiye de tanıtıldı. Etkinlik çerçevesinde, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan ve Rusya gibi ülkelerinin de tanıtımı yapıldı. Etkinliğe katılan Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız, Türkiye’nin, Avrupa’nın bittiği, Asya’nın başladığı bir konumda bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin hem Avrupa hem de Asya halkları ile kültürel etkileşim içinde bulunduğunu dile getiren Yıldız, Türk ve Ukrayna kültürünün birçok ortak ögeye sahip olduklarını ifade etti.

Ukrayna’da faaliyet gösteren işadamı ve bağlama sanatçısı Mustafa Kızıldeli'nin seslendirdiği Mihriban türküsü izleyicilerin ilgisini çekti. Etkinlikte Ukraynalı ebru sanatçısı Nataliya Dragunova ise klasik Türk süsleme sanatı ebrunun tanıtımını yaptı. Ebru çalışması öğrenciler ve üniversite hocalarının beğenisini kazandı.

Üniversite yönetimi ile karşılıklı olarak hediye takdiminden sonra duygularını ifade eden organizasyon komitesi başkanı Lyudmila Melko, Türkiye’ye gösterilen ilgiden sonra sadece Türkiye’ye has özel bir festival düzenlemeyi düşündüklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar