Ardahan türküleri albümü tanıtıldı

Bilinen ve unutulmaya yüz tutan Ardahan türküleri, uzun bir süredir devam eden çalışmalar sonucu derlenerek albüm haline getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan türküleri albümü tanıtıldı

Bilinen ve unutulmaya yüz tutan Ardahan türküleri, uzun bir süredir devam eden çalışmalar sonucu derlenerek albüm haline getirildi. 'Kura’nın Sesi' başlığıyla yayınlanan albüm, Vali Seyfettin Azizoğlu ve Rektör Ramazan Korkmaz tarafından basına tanıtıldı.

Kongre binasında basınla bir araya gelen ikili, türkülerin toplanması ve albüm aşamasını basına anlattı. Vali Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz’ın girişimleri sonucu, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’in koordinatörlüğünü yaptığı projeyle Ardahan yöresi türküleri bir arada toplanarak, albüm haline getirildi. 'Kura’nın Sesi' başlığıyla yayınlanan Ardahan türküleri albümünde yörenin bilinen en eski 18 türküsü yer aldı.

Albümdeki türküleri Emel Taşçıoğlu, Hüseyin Turan, Aysun Gültekin, Tekin Büyükkaya, Gülay Sezer, Ali Demirhan, Mehtap Demir, Gökhan Temur, Neşe Demir ve Elif Buse Doğan gibi tanınan sanatçılar seslendirdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, mevcut türkülerin sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti. Albümdeki türkülerin Ardahan türküsü olarak tescillendiğini belirten Vali Azizoğlu, “Yöremize ait türkülerimizi derlemek için bir ekip kurduk ve Ardahan’ın bütün bölgeleriyle tüm renklerini ilk defa bir albümde topladık. Böylece hem Ardahan’ın türkülerini halkımıza dinletmiş olduk hem de türkülerimizi Ardahan’a mal ettik. Yaptığımız albüm, ülkemizin ünlü sanatçıları tarafından seslendirildi ve türkülerimizin hepsi özenle seçildi. Bundan sonra da bu yönde çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar