Anadolu Kitap Fuarı’na 310 bin ziyaret

Malatya’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı’nı 310 bin 413 kişi ziyaret etti. Fuara bu yıl 236 yayınevi katıldı. Kitapseverler, hem istedikleri kitapları satın aldı hem söyleşi yapma imkanı buldu. Belediye Kültür A.Ş...

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Kitap Fuarı’na 310 bin ziyaret

Malatya’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı’nı 310 bin 413 kişi ziyaret etti. Fuara bu yıl 236 yayınevi katıldı. Kitapseverler, hem istedikleri kitapları satın aldı hem söyleşi yapma imkanı buldu. Belediye Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, 3. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde Belediye Kültür A.Ş tarafından belediye hizmet binası yanında düzenlenen fuar sona erdi. 29 Nisan’dan 4 Mayıs’a kadar 6 gün açık kalan fuarı 310 bin 413 kişi ziyaret etti. Kutlu Doğum ile 3 ayların başlangıcı nedeniyle en fazla dini yayınlar ilgi gördü. Fuardaki en geniş stantlardan birini oluşturan Kaynak Kültür Yayın Grubu Sorumlusu Kenan Uludağ, fuarın kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Fuar süresince tüm yayınlarda yüzde 30 indirim imkanı sunduklarını belirten Uludağ, “Fuar bizim için iyi geçti. Kitaplarda yüzde 30 indirim olanağı sunmuştuk. Bu da olumlu yansıdı. Standımız yoğun ilgi gördü. Fuardaki en büyük ve kapsamlı stantlardan biri bize aitti. Kitap çeşitliliği açısından da standımız zengindi. Çocuk kitaplarından romana, dini yayınlardan hikaye kitaplarına geniş bir eser yelpazesi sunduk. Özellikle 3 aylar nedeniyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) hayatını konu edinen kitaplar ile İslam dinimizin en önemli kaynağı kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim çok satılan ürünlerimiz oldu. Kitaplarımız okuyucularla buluştu.” dedi.

"İSTANBUL FUARLARINI ARATMIYOR"

Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın her yıl canlı geçtiğini kaydeden Yazar Sadık Yalsızuçanlar, “Malatya Anadolu Kitap Fuarı oldukça canlı geçiyor. Okurlar, yazarlar ve yayın evleri tarafından ilgi çekiyor. İstanbul’daki fuarları aratmıyor. Malatya Anadolu Kitap Fuarı çok enteresan bir fuar haline geldi. Çok iyi başladı ve öyle de devam ediyor. Canı yanmış olan genelde kitaba daha çok saygı duyuyor. Okuduklarının içinde kendini bulabiliyorlar. Doğu’da böylesi etkinliklerde canlılığın çok olması beni heyecanlandırıyor.” diye konuştu.

ARİF AKPINAR: ŞEHİR KENETLENMİŞ

Yazar Arif Akpınar, Malatya’da yapılan kitap fuarının başarılı olma sebebinin herkesin organizasyon için birbirine kenetlenmesi ve halkın okuyan ve yazan bir kesimden oluşması olduğunu ifade etti. Akpınar, şöyle dedi: “İki yıldır Malatya Anadolu Kitap Fuarı’na katılıyorum. Malatya’nın kitap altyapısı zaten çok iyiydi. Bu fuarla beraber artık çok üst seviyelere tırmandı. Memleketimin kayısı dışında böylesi önemli etkinliklerle adının anılması beni gururlandırıyor. Burada çok önemli bir uygulamanın olması yazarları ve yayınevlerini Malatya’ya çekiyor. Geliş-gidişler, konaklama ve bizzat ilgilenmeleri bu fuarın daha çok önemsenmesine vesile oluyor. Bir de tüm şehir bu organizasyonu sahiplenmiş durumda. Bu başka bir yerde olmaz. Bu sayede bu topraklar yazarlar, şairler ve okurlar toprağı diye anılır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar