Altın Koza Film Festivali yarışmalarına başvurular başlıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 15 – 21 Eylül tarihleri arasında 21.si yapılacak Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek, Ulusal Uzun Metraj Film, Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa...

Google Haberlere Abone ol
Altın Koza Film Festivali yarışmalarına başvurular başlıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 15 – 21 Eylül tarihleri arasında 21.si yapılacak Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek, Ulusal Uzun Metraj Film, Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmaları için başvuruların başladığını açıkladı.

15 – 21 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaların yönetmelikleri de açıklandı. Buna göre; Ulusal Uzun Metraj Film, Ulusal Öğrenci Filmleri ile Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmalarının son başvuru tarihi 1 Ağustos olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altın Koza Film Festivali’nin ülkenin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olduğunu kaydederek, “Türk Sineması’nın gelişmesine ve eserlerin tanıtılmasına katkı sunmayı, sanatsal etkinlikler yoluyla da sanatçılar ve eserleriyle halk kitlelerinin buluşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi bu yıl Türk Sineması’nın 100. Yılı’nı kutluyoruz. Festivalimiz, etkinlikleri aracılığıyla sinemamızın 100. yılını da etkili bir biçimde gündeme taşıyacaktır. Festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi bekliyoruz.” dedi.

EN İYİ FİLME 350 BİN TL ÖDÜL

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘en iyi film’ seçilen eser, 350 TL para ödülü alacak. Yarışmada ayrıca, ‘en iyi yönetmen’, ‘en iyi oyuncu’ dalları ile ‘en iyi sanat yönetmeni’ ve ‘en iyi kurgu’ dallarında da akçeli ödüller verilecek. Ayrıca; festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Seçkisi, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak. Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına www.altinkozafestivali.org.tr adresinden ulaşılabilir.

CİHAN

Yorumlar