Adana Tiyatro Festivali, insan hikayeleriyle devam ediyor

Sabancı Vakfı, Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara Devlet...

Google Haberlere Abone ol
Adana Tiyatro Festivali, insan hikayeleriyle devam ediyor

Sabancı Vakfı, Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara Devlet Tiyatrosu “Nereye”, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Nafile Dünya”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Hamlet” ve Kenter Tiyatrosu “Toplu Hikayeler” oyunlarıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, 5-6 Mayıs tarihlerinde “Nereye” adlı oyunla Adanalı izleyicilerle buluşuyor. Savaşlardan kaçan mültecilerin dramını konu alan “Nereye”, mültecilerin bir tır kasasında Avrupa ülkelerine yaptıkları umuda yolculuk hikayesini anlatıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 7-8 Mayıs tarihlerinde Oktay Arayıcı’nın yazdığı “Nafile Dünya” adlı oyunla Adana Tiyatro Festivali’nde sahne alıyor. Oyun, görevine ve kanunlara sahip çıkan bir polis memurunun ibret verici öyküsünü anlatıyor.

Adana Tiyatro Festivali, 9-10 Mayıs tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nu ağırlıyor. İngiliz yazar ve şair William Shakespeare’in ünlü eseri “Hamlet”, Işıl Kasapoğlu’nun rejisi ve Bülent Emin Yarar’ın tek kişilik performansıyla sahneye taşınıyor. Bülent Emin Yarar, oyundaki karakterleri tek başına canlandırırken, olayları hem yaşayan hem anlatan kişi olarak seyircilerin karşısına çıkıyor.

Kenter Tiyatrosu, 11-12 Mayıs tarihlerinde “Toplu Hikayeler” adlı oyunla seyircilerle buluşuyor. Oyun, ünlü kısa öykü yazarı olan Ruth Steiner ve onun önce asistanı ve sıkı dostu, daha sonra meslektaşı ve rakibi olan öğrencisi Lisa Morrison’un hikayesini sahneye taşıyor.

Atölye Çalışmaları kapsamında 8 Mayıs Perşembe günü sanatçı Lillia Petrova’nın yönetiminde 13-18 yaş arasındaki gençlere yönelik “Dans Tiyatrosunun Teknik Yöntemleri ve Sahne Performansı” atölye çalışması düzenleniyor.

TAŞKÖPRÜ ETKİNLİKLERİ 10 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Adana Tiyatro Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da festival coşkusunu sokağa taşıyor. 10 Mayıs Cumartesi günü Adana’nın simgesi Taşköprü’de başlayan etkinlikler, 16 Mayıs’a kadar sürecek. Taşköprü etkinlikleri kapsamında müzik, dans ve performans gösterileri ve fotoğraf sergileri düzenlenecek. 10 Mayıs Cumartesi günü Belediye Bandosu ve Halk Dansları Topluluğu Adanalılarla buluşurken, 11 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan Fly Board su gösterisi ve dans gösterisi Taşköprü’yü şenlik alanına dönüştürecek.

CİHAN

Yorumlar