9. Uluslararası Aşıklar Bayramı sazlı sözlü yürüyüşle başladı

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Aşıklar Bayramı, Devlet Sanatçısı Karslı merhum aşık Murat Çobanoğlu'nun kabrini ziyaret ile başladı. 3 gün sürecek programa yurdun dört bir yanından aşıklar yanı sıra Azerbaycan,...

Google Haberlere Abone ol
9. Uluslararası Aşıklar Bayramı sazlı sözlü yürüyüşle başladı

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Aşıklar Bayramı, Devlet Sanatçısı Karslı merhum aşık Murat Çobanoğlu'nun kabrini ziyaret ile başladı. 3 gün sürecek programa yurdun dört bir yanından aşıklar yanı sıra Azerbaycan, İran, Gürcistan, Kazakistan ve Özbekistan gibi ülkelerden de aşıklar katılıyor.

Aşıklar Bayramı'nda aşık ve aşıklık edebiyatının değişmez gösterilerinden olan atışma, muamma, halk hikayesi, divan, dudak değmez gibi 5 dalda yapılacak yarışmaya katılan aşıklar, başarılarına göre ödüllendirilecek. Programın ilk gününde Aşık Murat Çobanoğlu, Asri Mezarlık'taki kabri başında anıldı. Anma törenine, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, çeşitli Kafkas ülkelerinden gelen ünlü aşıklar ve basın mensupları katıldı. Etkinlikte ilk olarak merhum Çobanoğlu’nun kabri başında İl Müftüsü Mehmet Genç, Kur'an-ı Kerim'den aşır ve katılımcılarla dua okudu. Ardından ise Murat Çobanoğlu'nun kabrine güller bırakıldı.

Burada Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Çobanoğlu'nu asla unutmayacaklarını ifade etti. Karaçanta, "Her yıl bu etkinlikleri hem aşıklık geleneğini yaşatmak adına hem şehrimizin Kars'ın tanıtımı bakımından önemli görüyoruz." dedi. Daha sonra ise kortej yürüyüşü için heyet Faik Bey Caddesi'ne geçti. Mehteran eşliğinde sazlı sözlü yürüyen aşıklara vatandaşlar alkış tuttu ve resim çekti.

Etkinlik İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleşecek programlarla devam edecek. CİHAN

Yorumlar