60 yıldır elinden kitap düşürmüyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sarılar beldesinde yaşayan 80 yaşındaki Osman Peksöz dede, haftada bir kitap okuyarak 7'den 77'ye herkese örnek oluyor.

Google Haberlere Abone ol
60 yıldır elinden kitap düşürmüyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sarılar beldesinde yaşayan 80 yaşındaki Osman Peksöz dede, haftada bir kitap okuyarak 7'den 77'ye herkese örnek oluyor. 60 yıldır hiç elinden kitap düşürmediğini belirten Osman Peksöz, günlük 4 saat kitap okumadan yatağa girmediğini söylüyor.

Türkiye'nin dünyada kitap okumada gerilerde olmasına üzüldüğünü belirten Peksöz, okumadan bilgi sahibi, bilgi sahibi olunmadan da fikir sahibi olunmayacağını belirtiyor. 55 yıl marangozluk yaptığını her yorgunluk molasında çay ile birlikte kitap okuduğunu belirten Peksöz, kitap okumadığı bir gün kendisinde bir eksiklik hissettiği için düzenli bir şekilde kitap okuduğunu kaydetti.

Emekli maaşının önemli bir kısmını torunlarına harçlık ve kitap almaya verdiğini belirten Peksöz, "Kitap okumak bende bir tutku. Her gün yatağa girmeden kitap okumadan girmem. Haberler dışında televizyon seyretmiyorum. Televozyon başında harcayacağım boş bakti kitap okuyarak geçiriyorum. 60 yıl içinde binlerce kitap okudum." dedi.

Hiç okula gitmediğini belirten Peksöz, 20 yaşından sonra okuma yazmayı öğrenerek ilkokul diploması aldığını ve 60 yıldırda aralıksız kitap okuduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar