53'üncü Bursa Festivali'nde yıldızlar sahne alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, kentte kültür ve sanat rüzgarları estirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’nin programını,...

Google Haberlere Abone ol
53'üncü Bursa Festivali'nde yıldızlar sahne alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, kentte kültür ve sanat rüzgarları estirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’nin programını, Hilton Otel’de düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıkladı. Altepe, ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin 1962 yılından bu yana hayata geçirildiğini ve kentin onuru olduğunu söyledi.

Şehirlerin kültür ve sanatın yaşatılmasıyla geliştiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Sanat, dünyanın ortak dilidir. Bu dilin tüm renkleriyle harmanlandığı etkinliklerden biri de Uluslararası Bursa Festivali’dir. Bursa Festivali, bu şehrin 53 yıllık geleneğidir. Bursa Festivali, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran, Bursa’yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir." diye konuştu.

Festivalin bu yıl 10 Haziran Salı günü başlayacağını söyleyen Başkan Altepe, "Festival sayesinde, 53 yılda yerli ve yabancı onlarca sanatçı Bursa’nın kültürel hayatına unutulmaz izler bıraktı. Büyükşehir Belediyesi olarak muhteşem bir ortama imkân sağlayan Bursa Festivali’nin daha da görkemli hale gelmesi noktasında yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu yıl da Bursa’da birbirinden değerli yerli ve yabancı konukları ağırlayacağız. Festivalimiz 10 Haziran Salı günü Kavafis projesi ile açılıyor." dedi. Festivalin programını anlatan Başkan Altepe, Bursa’da kültür ve sanat rüzgarları estirecek festivalin yaza damgasını vuracağını da sözlerine ekledi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de dünyadaki farklı kültür mozaiklerini Bursalılarla buluşturmak amacıyla güzel bir program hazırladıklarını belirtti. BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ise dünya müziklerinin en iyi örneklerinin Bursa’da sergileneceğini kaydetti.

Bursa Festivali’nin 10 Haziran Salı günü yapılacak olan açılışında Kavafis projesinde; George Dalaras, büyük şair Kavafis’in bestelenen şiirlerini, Okan Bayülgen de şiirlerini yorumlayacak. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu da bu özel gecede sahnede olacak. 13 Haziran Cuma günü Türk müziğinde bir ekol olan Selami Şahin ve albümleriyle adından söz ettiren Işın Karaca aynı sahneyi paylaşacak. 16 Haziran’da Birjan ve sara operası sahne alacak. Dünyada yıllardır sahnelerini açan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan Ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen Türksoy - Türk Dünyası Sanatçıları ile Samsun Devlet Opera Ve Balesi, 17 Haziran’da Türk Pop Müziği’nin önemli isimlerinden olan ve 14 yıla 10 albüm sığdıran Hande Yener sahneye çıkacak. 19 Haziran’da Moğollar ve Kurtalan Ekspres sahne alacak. 1968 yılında çıkardıkları ilk 45’likten sonra kendi tarzlarını oluşturan Moğollar ve Barış Manço’nun birlikte çalıştığı ekip olan Kurtalan Ekspres unutulmaz bir geceye imza atacak. 21 Haziran’da İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin 250 kişilik korosundan, Tevfik Akbaşlı’nın 6 yılda tamamladığı ‘Muhteşem Süleyman’ operası Bursa’da ilk kez izlenebilecek. 22 Haziran’da Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Murat Boz Bursa’da olacak. 25 Haziran’da Bursa’nın gururu olan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, özel bir gösteriyle sahneye çıkacak. 27 Haziran’da iki latin grammy ödüllü İspanyol Flamenko Gitaristi Tomatıto ile Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman türküleri yorumlayacak. 30 Haziran’da, Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası sahne alacak. Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla gerçekleşecek konserde Venezuela’nın bağımsızlık kutlamalarına özgü müzikler seslendirilecek. 2 Temmuz’da Türk Sanat Müziği’nin dev ismi Emel Sayın sahneye çıkacak. 4 Temmuz’da küçük yaşlarda dans etmeye başlayan Endülüs’ten Magalalı 7 erkek kardeşin kurduğu Los Vivancos ekibi festivale renk katacak.

ALTIN KARAGÖZ'E 25 ÜLKE KATILIYOR

Ayrıca 18 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında festival karma sergisi Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. 7 – 12 Temmuz tarihleri arasında ise ‘28. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ Bursa’da barış ve dostluk rüzgarları estirecek. Bu yıl halk dansları yarışmasına 25 ekip katılacak. Yarışmaya Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çeçenistan Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Gürcistan, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kırgızistan, Macaristan, Makedonya, Özbekistan, Panama, Rusya Federasyponu, Karmıka Cumhuriyeti, Sırbistan, Şili ve Yunanistan’dan gelen ekipler gösterilerini sergileyecek. Festival etkinlikleri, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Merinos AKKM Osmangazi Salonu, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları 7 TL ile 38 TL arasında değişen festival programlarından Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası ise ücretsiz izlenebilecek. Biletler sadece biletix.com, Çetin Family’nin Emek ve Nilüfer şubeleri, İntam 101 Exxe Mağazası ve Atatürk Stadyumu Arkası- Reşat Oyal Kültürpark girişi gişesinden olmak üzere Biletix’ten temin edilebilecek.

‘53. Uluslararası Bursa Festivali Programı’

10 Haziran – Festival açılış konseri, Kavafis projesi

13 Haziran – Selami Şahin - Işın Karaca

16 Haziran – Birjan ve Sara Operası

17 Haziran – Hande Yener

19 Haziran - Moğollar ve Kurtalan Ekspres

21 Haziran - ‘Muhteşem Süleyman’ operası

22 Haziran - Murat Boz

25 Haziran - Karagöz Halk Dansları Topluluğu

27 Haziran - Tomatito ile Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman

30 Haziran - Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası

2 Temmuz - Emel Sayın

4 Temmuz - Los Vivancos

7 – 12 Temmuz – 28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması CİHAN

Yorumlar