22'nci Kazablanka Kitap Fuarı açıldı

Fas’ın Kazablanka kentinde 44 ülkeden 660 yayınevinin katılımıyla düzenlenen 22. Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Google Haberlere Abone ol
22'nci Kazablanka Kitap Fuarı açıldı

Fas'ın Kazablanka kentinde 44 ülkeden 660 yayınevinin katılımıyla düzenlenen 22. Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı başladı. Fuarın resmi açılışı, Fas Kralı 6. Muhammed'in kardeşi Prens Mevla Raşid tarafından dün akşam saatlerinde basına kapalı gerçekleştirildi.

Kültür Bakanı Muhammed el-Emin es-Sebihi, fuar merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap fuarının Fas kültürünü tanıtmak için bir fırsat ve katılımcı ülkeler arasında güçlü bir kültürel istasyon olduğunu belirtti.

Fas'ta kurulan kültürel merkezin Afrika, Arap dünyası ve Akdeniz ülkeleri için uluslararası çapta faaliyet gösterebilecekleri kültürel alanlar oluşturduğunu aktaran Sebihi, "Kitap fuarları, kültürümüzü aktarabileceğimiz, hoşgörü ve farklılıklara karşı ortak değerler oluşturabileceğimiz ve geniş kitlelere bu değerleri ulaştırabileceğimiz birer kültürel istasyon vazifesini görüyor" diye konuştu.

Yorumlar