11. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Diyarbakır’da başladı

11. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Diyarbakır'da düzenlenen törenle başladı.

Google Haberlere Abone ol
11. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Diyarbakır’da başladı

11. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Diyarbakır'da düzenlenen törenle başladı. Cahit Sıktı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivale, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, 7. Kolordu Komutanı Abdullah Recep ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bölgede oluşan huzur iklimin sanatsal anlamda canlılık yaşamasına vesile olduğunu söyledi. Kültürel manada gelişmişlik parametrelerinin tekrar eski günlerine gittiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Kıraç, Diyarbakır'ın 26 yıl önce devlet tiyatrosuna kavuştuğunu kaydetti. Diyarbakır'da Ayyar Hamza oyunuyla başlayan tiyatro yolculuğunun kesintisiz bugün de devam ettiğini anlatan Kıraç, "O günden bu yana tiyatro sanatıyla tanışan şehir, birçok oyuna ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda yurt içinde ve yurt dışından birçok eser şehirde sahneleniyor.” ifadelerini kullandı.

Bu sene festivalin 11'incisini yaşadıklarını belirten Kıraç, tiyatro sayesinde Diybarakır'ın nisan ayını dolu dolu geçireceğini anlattı. Kıraç, ”Nisan ayı boyunca sürecek olan bu şölenin düzenlenmesine katkı sunan başta Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik olmak üzere, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'a, ülkemizin farklı şehirlerinden gelen devlet tiyatrosu oyuncularına, değerli oyun yazarlarımıza, yönetmenlerine, sahne önünde ve arkasında yer alan ekiplerimize ve Diyarbakır'ın yetiştirdiği sanat ve kültür adamı Orhan Asena'yı saygıyla yaşatan bu anlamlı buluşmaya sevgi ve emeğini katan herkese teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, desteklerinden dolayı Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a plaket verip, çiçek takdim etti. Daha sonra Selahaddin Eyyubi'yi anlatan 'Çöl Fırtınaları' adlı tiyatro oyunu sergilendi.
CİHAN

Yorumlar