"Yenik Düşürülmüş Zaman" sergisi açıldı

- Gülderen Depas imzasını taşıyan Sophie Scholl, Mata Hari, Maria Callas, Susan Sontag ve Alma Mahler gibi, adını tarihe yazdırmış kadınların resimlerinin yer aldığı sergi, 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek - Sanatçı Depas: - "Polonyalı ressam Balthus, 'Sanat, yenik düşürülmüş zamandır' diyor. Ben de resimlerimde iki farklı zamanı üst üste koyarak, aslında zamanı yenik düşürmüş oluyorum" - 2. Abdülhamit Han’ın torunu Osmanoğlu Tars: - "Ben Osmanlı hanedanı mensubu bir kadınım. Ben de biraz onlara benziyorum galiba. Hırslıyım, mücadeleciyim ve fırtınalı bir hayatım var. Hayatın her alanında mücadeleciyim. Kendimi benzettiğim için bu sergiyi büyük bir zevkle izledim"

Google Haberlere Abone ol
"Yenik Düşürülmüş Zaman" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Gülderen Depas'ın son üç yılda üretimini kapsayan “Yenik Düşürülmüş Zaman” adlı resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sanatçının yetenekli, hırslı, mücadeleci ve tutkulu kadınların fırtınalı yaşamlarının ışığında dünyanın kaosunu betimlediği sergi, Gama Art Gallery'de açıldı.

Ressam Depas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce "Bir Yıkım Güzel Olabilir mi?" adında bir sergi açtığını ve o sergide, kaosu ve yıkımı resmettiği eserlerine yer verdiğini söyledi.

“Yenik Düşürülmüş Zaman” sergisinde, şeffaf malzeme üzerine çalıştığı yağlı boya portreleri hikayenin içine dahil ettiğini belirten Depas, "Buradaki yıkım, savaş, terör gibi insan eliyle yapılmış evrensel felaketlerin sonucudur aslında. Meksika körfezinde petrolün dökülmesiyle, denizde oluşan kirlilik ve oradaki canlıların ölmesi de buna verilecek bir örnektir. Hassas olduğum konular olduğu için bunlara dikkat çekmek istedim." diye konuştu.

Depas, uzun zamandır sevdiği kadınların portrelerini yaptığını aktararak, "Farklı alanlarda tutkulu ve mücadeleci olan kadınların resimlerini yaptım. Sanatta ilkleri başaran kadınlar ve yaşam hikayeleriyle örmek olan insanlar bunlar. Aynı zamanda bu insanların çoğunun hayatında bir yıkım var. Bu sergide de doğadaki yıkımla, insanlardaki yıkımı birleştirmeye çalıştım." ifadelerini kullandı.

Sanatçı, sergiye verdiği ismin sebebini ise şu sözlerle anlattı:

"Polonyalı ressam Balthus, 'Sanat, yenik düşürülmüş zamandır' diyor. Buradaki kadınların birçoğu savaş görmüş kadınlar. Alttaki resimler, doğanın yıkımıyla ilgili. Kaos içindeki doğayla bu hayatlar birbirine çok benziyor. Ben de resimlerimde iki farklı zamanı üst üste koyarak, aslında zamanı yenik düşürmüş oluyorum."

- "Çok güzel bir teknik"

Sergiyi, 2. Abdülhamit Han’ın kızı Ayşe Sultan’ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars da ziyaret etti.

Osmanoğlu Tars, sergiyi çok güzel ve enteresan bulduğunu vurgulayarak, "Hiç ummadığım, çok güzel bir teknik gördüm. Bu kadınların hepsi önemli insanlar. Hepsi hırslı, çalışkan ve fırtınalı hayatlar yaşamış kadınlar. İlk bakıştan anlamıyorsunuz ama detaylı incelediğinizde çok faklı şeyler buluyorsunuz." şeklinde konuştu.

Kendisi de bir ressam olan Osmanoğlu Tars, 2017 Mart veya Nisan ayında kadın temalı bir sergi açacağına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Ben Osmanlı hanedanı mensubu bir kadınım. Ben de biraz onlara benziyorum galiba. Hırslıyım, mücadeleciyim ve fırtınalı bir hayatım var. Hayatın her alanında mücadeleciyim. Bir anne ve eş olarak, aynı zamanda memleketim için mücadele ediyorum. Kendimi benzettiğim için bu sergiyi büyük bir zevkle izledim."

Sergide, Sophie Scholl, Mata Hari, Maria Callas, Susan Sontag ve Alma Mahler gibi, adını tarihe yazdırmış kadınların led ışıklı zeminde yağlı boya resimleri bulunuyor.

Gülderen Depas'ın 10 eserden oluşan sergisi, 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar