Türkiye-Rusya Medya Forumu

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Türkiye Cumhuriyeti devleti kadim dostu Rusya Federasyonu ile siyasi, iktisadi, kültürel ve beşeri alanlarda tüm ilişkilerini eski düzeyin de üzerine çıkarmak için gereken tüm çalışmaları yapmaya hazırdır"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Rusya Medya Forumu

ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rusya Federasyonu ile siyasi, iktisadi, kültürel ve beşeri alanlarda tüm ilişkileri eski düzeyin de üzerine çıkarmak için gereken tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Bakan Avcı, Maxx Royal Belek Golf Resort'ta düzenlenen Türkiye-Rusya Medya Forumu'nda yaptığı konuşmada, iş adamları ile birlikte Rus medya mensuplarını Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye ve Rusya'nın iki ülke olarak geçmişten bu yana iyi ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Avcı, "Çok yakın geçmişte yaşanan bazı olumsuz hadiseler, köklü ilişkiyi bütün boyutlarıyla zedeleyemez. İki ülke tarafından da bu durum arzu edilmedi. Bu olumsuzlukların aşılmasında her iki ülkede de en yüksek düzeyde, gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve gerekse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gösterdikleri siyasi irade bugünkü toplantı da dahil bir çok olumlu gelişmenin önünü açtı." dedi.

İlişkileri geçici kriz öncesindeki duruma taşımak için neler yapılacağını konuşmak, yatırımların arttırılması ve projelerin değerlendirmesinin her iki ülkenin üzerinde durduğu temel konular olduğuna işaret eden Avcı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadim dostu Rusya Federasyonu ile siyasi, iktisadi, kültürel ve beşeri alanlarda tüm ilişkilerini eski düzeyinde üzerine çıkarmak için gereken tüm çalışmaları yapmaya hazırdır. İki ülke, iş dünyası ve basın mensuplarının desteğiyle ilişkilerimizi eski seviyenin üzerine çekmek için büyük bir gayret içinde." ifadesini kullandı.

Avcı, iki ülke arasındaki ilişkilerin en önemli konularından birinin turizm olduğuna dikkati çekerek, yıllardır Türkiye'de en konforlu ve güvenli şekilde tatillerini yapan Rusların yine aynı güven ve konfor içinde tatil güvencesini sağlamanın Türk devletinin taahhüt ve teminatı altında olduğunu bildirdi.

Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye ile Rusya'nın her alanda özellikle turizm sektöründe bugüne kadar gerçekleştirdiği yapıcı diyalogların turizm eğilimlerinin daha da üst seviyeye çıkmasında ve sürdürülebilir olmasında gerek Türk gerekse Rus medyasına büyük görevler düştüğünü hatırlatmak istiyorum. Rus ve Türk medyasının dünya çapında gücünün turizme dost yaklaşımın iki ülke ilişkilerine çok olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum. Medyaların yapıcı yaklaşımları ile ilişkilerimiz daha yapıcı hale gelecektir."

Yorumlar