Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması

- Dünya Gazeteciler Federasyonunca düzenlenen, AA'nın global iletişim ortağı olduğu festivalde izlenmeye değer bulunan filmlerden seçkiler, Adana'da sanatseverlerle buluşacak

Google Haberlere Abone ol
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması

ADANA (AA) - Dünya Gazeteciler Federasyonunca düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu "Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması"nda i̇zlenmeye değer bulunan filmlerden seçkiler, Adana'da gösterilecek.

Federasyon Başkanı Menderes Demir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde, Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısı yaptı.

Festivalin, 7 Türk cumhuriyeti, özerk bölgeler ve akraba topluluklar arasında düzenlendiğini belirten Demir, etkinliğe 16 ülkeden 60 filmle başvurulduğunu, ön seçici kurulun bunları izleyerek sayıyı 12'ye düşürdüğünü söyledi.

Bu filmlerden "Türk Dünyası Belgesel Film Seçkileri" oluşturduklarını ifade eden Demir, seçkideki 6 filmin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteğiyle, Adana Film Festivali kapsamında ilk kez kentte sanatseverlerin beğenisine sunulacağını bildirdi.

Seçkinin büyük ilgi görmesini beklediklerini dile getiren Demir, "Bu seçkinin önemli özelliklerinden biri, Türk kültürü ve Türk dünyasının bakış açılarını yansıtmasıdır. Amacımız Türk'ün kültürünü önce Türk dünyasına, sonra dünyaya ve insanlığa tanıtabilmek. Bir nebze olsun Türk dünyasına katkımız olursa ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Demir, seçkinin, 24 Eylül saat 16.00'da Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gösterileceğini kaydetti.

- Şehit Astsubay Halisdemir anısına gösterim

Seçilen filmler için 7 ve 8 Ekim'de İstanbul'da ödül töreni düzenleneceğini belirten Demir, gösterimlerin 17 ve 18 Ekim'de şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına Niğde, 21 ve 22 Ekim'de KKTC, 27 ve 28 Ekim'de Bakü, 4 ve 5 Kasım'da ise Kazakistan'da yapılacağını bildirdi.

Demir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve festivale katkıda bulunan proje ortaklarına teşekkür etti.

Yorumlar