"Tüm Sırların Sahibi Kız", 30 Eylül'de vizyona girecek

- Filmin yönetmenliğini, "Doctor Who", "Sherlock" ve "Peaky Blinders" gibi İngiliz dizilerinde yönetmenlik yapmış olan Colm McCarthy üstleniyor

Google Haberlere Abone ol
"Tüm Sırların Sahibi Kız", 30 Eylül'de vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - Bilim kurgu, gerilim, korku ve dram türlerini beyaz perdede bir araya getiren "Tüm Sırların Sahibi Kız" filmi, 30 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

Mike Carey'nin romanından uyarlanan ve orijinal adı "The Girl With All The Gifts" olan filmin basın gösterimi Beyoğlu Sineması'nda gerçekleştirildi.

Gösterim sonrası filme ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, filmi "ultra modern bilim kurgu denemesi" olarak niteledi.

Oyunculukları başarılı bulduğunu aktaran Dorsay, "Zombi filmlerinin bir tür çeşitlemesi de denilebilir ama bana çizgi roman sığlığında geldi. Beni çok doyurmadı." ifadesini kullandı.

Pera Sinema Yazarı Haktan Kaan İçel ise, "Tüm Sırların Sahibi Kız"ın haftanın dikkate değer filmlerinden biri olacağının altının çizerek, filmin post apokaliptik bir dünyada geçtiğini söyledi.

Filmin göndermelerle dolu olduğuna dikkat çeken İçel, şunları aktardı:

"Düşük bütçesine rağmen, zombi filmlerine farklı bir açıyla bakarak klişeleri ters düz etmeye çalışıyor. Öğrenebilen zombi kavramını, karamsar atmosferinin içinde, hayatta kalma mücadelesinin içine yerleştirmeyi beceren bir yapım. Hollywood işlerinden sıkılanlar için iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir."

"Doctor Wgo", "Sherlock" ve "Peaky Blinders" gibi İngiliz dizilerini yöneten Colm McCarthy'un yönetmenliğini üstlendiği filmde, Sennia Nanua, Gemma Arterton, Glenn Close ve Paddy Considine başrolleri paylaşıyor.

Filmin konusu ise özetle şöyle:

İnsanlık, özgür iradeyi yok eden ve herkesi insan eti yiyen birer "aç" haline getiren, bir çeşit virüs nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıyadır. Sadece bir grup çocuk bu korkunç virüse karşı bağışıklık göstermektedir. Bu eşsiz çocuklar, İngiltere'de bir askeri üsteki Dr. Caldwell'in önderliğinde, zalim tıbbi testlere tabi tutulmaktadır. Bu çocuklar hala duygulara ve düşünme yetisine sahiptirler. İnsanlığın tek umudu olan bu çocuklar, bulundukları üssün saldırıya uğraması ile dağılır.



Yorumlar