Toronto Uluslararası Film Festivali

-Türkiye, ilk kez, sinema dünyasında "Oscar’ın habercisi" olarak bilinen festivalin film marketine katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Toronto Uluslararası Film Festivali

TORONTO (AA) - Türkiye, bugüne kadar filmlerle iştirak ettiği Toronto Uluslararası Film Festivali'nde (TIFF), ilk kez film marketine katılıyor.

Dünyanın, Cannes’dan sonraki en büyük film festivali olarak gösterilen TIFF, devam ediyor. Bu yıl 41'incisi düzenlenen festivalde Türkiye, ilk kez, film sektörünün ileri gelenlerinin katıldığı film marketinde de yer alıyor.

Türkiye’yi festivalde Yeşim Ustaoğlu’nun "Tereddüt" ve Zeki Demirkubuz’un "Kor" filmleri temsil ediyor.

Sinema dünyasında "Oscar’ın habercisi" olarak bilinen festival, yönetmenliğini Antoine Fuqua’nın yaptığı Magnificent Seven (Muhteşem Yedili) filminin dünya prömiyeri ile başlamıştı. Festivalin ilk gün açılışında, sinema dünyasının ünlüleri, yönetmen ve yapımcılar ile çok sayıda davetli bir araya geldi.

Festivale 83 ülkeden 397 film katılıyor.

- Festivalde Türkiye standı

Toronto Kültür ve Turizm Ataşesi Derya Şerbetçi Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin film yapımcıları tarafından yeni bir destinasyon olarak tercih edilmesi için festival boyunca tanıtım yapacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Burası aynı zamanda Cannes’dan sonraki en büyük film marketi. Türkiye’nin görünülürlüğü ve bir film destinasyonu olarak tanıtılması bakımından önemli bir organizasyon burası. Türkiye’nin, doğal ve tarihi güzellikleri ile çekici bir film destinasyonu olabileceğini anlatmaya çalışıyoruz."

Türk dizilerinin ardından Türk filmlerinin de dünyada ilgi çekmeye ve katıldığı festivallerde ödüller almaya başladığını anlatan Acar, "Bu festivalin ardından, Kuzey Amerika’daki film yapımcıları ve bu alana yatırım yapanların dikkatini çekmeyi başaracağımıza inanıyorum. Standımızın açılmasının ardından gelen talepler de bizi mutlu ediyor." dedi.

Festival, 18 Eylül'e kadar devam edecek.

Yorumlar