Tiflis 24. Uluslararası Müzik Festivali

- Piyanist Güldiyar Tanrıdağlı Tiflis'te konser verdi

Google Haberlere Abone ol
Tiflis 24. Uluslararası Müzik Festivali

TİFLİS (AA) - "Sonbaharda Tiflis" temalı Tiflis 24. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Türkiye'nin genç piyanistlerinden Güldiyar Tanrıdağlı ve grubu bir konser verdi.

Güldiyar Tanrıdağlı ve grubu, festival kapsamında düzenlenen "Rachmaninov: Anadolu Projesi" adlı konserde Tatar asıllı Rus besteci Sergei Rachmaninov'un eserlerini, klasik Türk enstrümanları düdük, dilli kaval ve yaylı tambur eşliğinde seslendirdi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Jansug Kakhidze Müzik Merkezi'nde düzenlenen konseri Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörlüğü, Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, Türk iş adamları, Gürcü müzikseverler ve yabancı davetliler izledi.

Konser öncesinde AA muhabirine konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Tiflis'te düzenlenen 24. Uluslararası Müzik Festivali'ne Türkiye'den de bir grubun katılmasının iki ülke arasındaki kültürel ilişkiler açısından önemli olduğunu söyledi.

Gümrükçü, "Bunun Türkiye-Gürcistan ilişkileri bakımından önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Zira Türkiye ile Gürcistan arasında siyaset, ekonomi ve diğer alanlardaki ilişkiler çok güzel gidiyor ama kültürel alanda da büyük bir potansiyel var. İki ülkenin kültürleri birbirine çok yakın ve birbirlerinden gelen her türlü kültür elçisine kucak açıyorlar." dedi.


Yorumlar