Tarihi Manisa bezi sergiyle tanıtıldı

- Manisa'da altı asırdır dokunan Manisa bezi, 20 kursiyer kadının ürettiği ürünlerin yer aldığı defile ile sergilendi - Defilede Manisa bezinden yapılan gelinlik beğeni topladı

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Manisa bezi sergiyle tanıtıldı

MANİSA (AA) - Manisa'da altı asırdır dokunan Manisa bezi, 20 kursiyer kadının ürettiği ürünlerin sergilendiği defile ile tanıtıldı.

Şehzadeler Halk Merkezi öncülüğünde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR desteği ile açılan "Manisa Bezi Dokumacılığı" kursundan mezun olan kadınların ürettiği ürünler ve giysiler için sergi ve defile organize edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen defilede Manisa bezinden ilk kez yapılan gelinliğin yanı sıra sünnet kıyafeti, plaj elbisesi, tişört, bindallı gibi çok sayıda giysi sergilendi.

Mankenlerin tanıttığı kıyafetler hakkında bilgi veren Manisa Bezi Dokumacılığı usta öğreticisi Fatma Özkahraman, Manisa bezinin 600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve tarihi bezi yeniden gün yüzüne çıkarmak istediklerini söyledi.

Manisa bezinden yapılan kıyafetlerin yazın terletmediğini kışın ise üşütmediğini ifade eden Özkahraman, şu bilgileri verdi:

"Açtığımız kursta 20 kadın 7 ay boyunca eğitim gördü. Sünnet kıyafeti, bindallı, gelinlik, plaj elbisesi, hac kıyafeti, gecelik gibi birçok kıyafet tasarladık ve bu kıyafetler kadınlarımız tarafından Manisa bezinden dokundu. Defilede 50 kıyafet görücüye çıktı. İlk kez yaptığımız gelinlik de çok beğenildi."

Yorumlar