Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bugün başlıyor

Bugün başlayan festivalde 3 gün boyunca film gösterimi yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bugün başlıyor
Kayseri ile 20 kentte eş zamanlı olarak düzenlenen "Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali" başladı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen festival, eş zamanlı olarak Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır, Bodrum, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye, Güzelbahçe, İstanbul, İzmir, Kartal, Kayseri, Konya, Manisa ve Mersin'de gerçekleştiriliyor.

Üniversite öğrencileri ve farklı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında 18-20 Kasım tarihlerinde "yaratıcılık ve çözüm" barındıran film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Kolektif bir çabanın ürünü olan sürdürülebilir yaşam film festivali, sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu düşünen bireylerin ve kuruluşların gönüllü desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin Kayseri Koordinatörü Ahmet Coşkun,Türkiye genelini kapsayan festivalin bu yıl Kayseri'de ikincisinin hayata geçirildiğini söyledi.

Festival kapsamında Kayseri'de İl Özel İdaresi salonunda film gösterimi yapıldığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Dünyamız son 100 yılda insanoğlu yüzünden kan ağlıyor. Dünyanın bu gidişiyle ilgili kaygısız insanlar olduğu kadar kaygılı insanlar da var. Bu kaygılı insanların kaygılarına bir çözüm bulmak için acaba ne yapabilir sorusu neticesinde iyi örnekleri ortaya koyarsak kaygılı insanlar için çözüm önerileri, modeller geliştirebiliriz diyen bir grup insan film çekiyor. Bu yıl 25 tane dünya çapında çekilmiş filmi alt yazıyla Türkçe'ye kazandırarak tüm Türkiye'de insanlara sunuluyor. İyi niyetli insanlar bir an olsun enerji vermek. motive etmek için bir araya geliyor. Burada sponsorlar ve gönüllüler var, herkes gönüllü, gelenler de gönüllü. Filmlerden bir ücret alınmıyor. Yarınlarımız ve geleceğimiz için endişeli olan tüm Kayserilileri bekliyoruz."

Yorumlar