Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Bu yıl 10.’su düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 10 ilde eşzamanlı olarak 22 Kasım’da başlıyor.Eskişehir’de 3.’sü düzenlenen festival, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası işbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Bu yıl 10.’su düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 10 ilde eşzamanlı olarak 22 Kasım’da başlıyor.

Eskişehir’de 3.’sü düzenlenen festival, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası işbirliği ile Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalin açılışı 21 Kasım Salı günü saat 19.00’da Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılacak. Film gösterimleri ise 22 ile 26 Kasım tarihleri arasında olacak. Festivalde 22 film gösterimi yapılacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj 22 belgeselden oluşuyor. İran, Kanada, Hollanda, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler 5 gün boyunca ücretsiz olarak Eskişehirliler ile buluşacak.

Eskişehir’de 3.’sü düzenleniyor

Festivalle ilgili tanıtım toplantısında konuşan ETOS Başkanı Nihal Bağcı, “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl 10. yaşını kutlayan ulusal bir festival. Biz Eskişehir olarak 3.’sünü gerçekleştireceğiz. Geçen sene 2. senemiz olmasına rağmen, 22 il içinde nüfusa oranla izlenme oranı olarak 2. sırada yer aldık” dedi.

Bağcı, “Çevre, tarım, enerji, gıda, kadın, çocuk yani sürdürülebilirlikle ilgili tüm konuları işleyen belgeseller gösterimde olacak. Tamamen insana dokunan, bakış açılarını değiştirecek, kaliteli yaşam, insanca yaşam için hazırlanmış belgeseller. Tüm Eskişehirlileri festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar