Somuncu Baba: Aşkın Sırrı'nın Sudan galası yapıldı

HARTUM (AA) - Somuncu Baba: Aşkın Sırrı filminin Sudan galası Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla yapıldı. Yükseköğretim ve...

Google Haberlere Abone ol
Somuncu Baba: Aşkın Sırrı'nın Sudan galası yapıldı

HARTUM (AA) - Somuncu Baba: Aşkın Sırrı filminin Sudan galası Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla yapıldı.

Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığında gerçekleşen galaya Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Afrika Teknoloji Kenti Müdürü Usame Reis, YEE Hartum Müdürü Feyzullah Bağcı, filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, oyuncular Emin Olcay ve Ali Sürmeli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

YEE Hartum Müdürü Bağcı, galada yaptığı konuşmada, YEE'nin 48 ülkedeki 53 merkezde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Böyle büyük bir organizasyonu ilk defa Hartum’da yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Biz henüz 6 aydır faaliyetteyiz. Türkçe dersleri dışında kültür faaliyetlerine de önem veriyoruz. Aylar önce yönetmenimizle gala için Hartum hayali kurduk. Şu an o hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Yönetmen Kızbaz , “Burada çok güzel anlar yaşadık. Aynı dine mensup kardeşlerimizle buluştuk. Tarihi, kültürü ile mükemmel bir şehir Hartum. Sudan, Somuncu Baba: Aşkın Sırrı filminin gösterime girdiği 34. ülke oldu. 5 ödül toplayan filmimize, Arapça alt yazıyı kazandıran YEE Hartum Kültür Merkezi'ne teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına kaleme aldığı şiiri okuyarak başlayan Oyuncu Olcay ise filmin, tasavvuf yolunda insanlara yol gösteren Somuncu Baba’nın hayatını anlattığını dile getirdi. Olcay "Müstesna bir şahsı oynamanın mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Usta oyuncu Sürmeli de Hartum’da gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sudanlı ve Türk kardeşlerimizi bir arada bu salonda gördüğüm için mutluyum. Manevi duygularımıza tercüman olan filmimizi Sudan’da tanıtmak çok güzel oldu." dedi.

Gala oyuncu söyleşilerinin ardından film gösterimiyle sona erdi.

Yorumlar