"Şimdi Ne Olacak?" tiyatroseverlerle buluşacak

- "Kız isteme" geleneğini ele alan oyun, 16 Ekim'de sahnelenmeye başlayacak - Oyuncu Akarnur: - "İçeriği de sonu da sürpriz bir oyun" - Oyuncu Elver: - "Oyunda bir şey oluyor ve 5 dakika sonra ne olacağını tahmin edemiyorsunuz. Oyunun adı, o yüzden 'Şimde Ne Olacak?' Aynı soruyu seyirci de soracak zaten"

Google Haberlere Abone ol
"Şimdi Ne Olacak?" tiyatroseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - İstanbul Temaşa Tiyatrosu'nun, "kız isteme" geleneğini konu edinen yeni oyunu "Şimdi Ne Olacak?", 16 Ekim'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Tiyatro oyunculuğunda 50. yılını dolduran ve "Şimdi Ne Olacak?" ekibinde yer alan Ferdi Akarnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatroyu ilk günkü heyecanla sevdiğini belirterek, oyunculuğun sevmeden yapılabilecek bir iş olmadığını söyledi.

Akarnur, tiyatro şartlarının geçmişte daha zor olduğuna dikkati çekerek, "Bir çıkardık, 9 buçuk ay turne yapardık. Otobüs sırtlarında, dekor üstte, kar buz demeden giderdik. Şimdi gayet rahat. Turneye uçakla gidiyor, sıcak yerlerde oynuyor, iyi otellerde kalıyoruz. Artık öyle uzun turneler de yok zaten. O zamanlar İstanbul'da bir haftada 9 oyun oynardık. Şimdi 2 oyun zor oynuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tiyatro izleyicisinin son zamanlarda azaldığını aktaran Akarnur, şunları kaydetti:

"Sanırım, televizyon izleme alışkanlığı ve ekonomik şartlar, izleyicinin azalmasındaki büyük etkiler. Özel tiyatrolar insanlara pahalı geliyor. Belki bizlerde hata var. Yaptığımız oyunlarda hata olabilir. Ben bu konuda, çocuk oyunlarını çok önemsiyorum. Çünkü insanları tiyatroya alıştırma konusunda çocuk tiyatrolarının mesuliyeti büyük. İstanbul'da yaklaşık 200 çocuk tiyatrosu var ama özensiz tiyatrolar. Çocuklara özen göstermeliyiz ki büyüyünce tiyatroya gelsinler."

Ferdi Akarnur, temposu yüksek oyunda herkesin kendinden bir şeyler bulacağını ifade ederek, geçirdiği bir kaza sonucu hafızasını biraz kaybetmiş, ne dediği pek anlaşılmayan bir karakteri canlandırdığını dile getirdi.

Eserin, sağlam bir kadroyla, sağlam bir güldürü sunduğunun altını çizen Akarnur, "İçeriği de sonu da sürpriz bir oyun. Oyunda abuk sabuk konuşan bir tipim. Fars türünde bir oyun. Bol bol komiği olan, girişlerin çıkışların, sürprizlerin bol olduğu bir oyun. İnsanlar günümüzde hiçbir şeyle uğraşmasa, trafikle uğraşıyor ve günlük sinir ve stresten kurtulmak istiyor. Bizim oyunumuz bir aile komedisi. Aileyle rahatlıkla izlenebilir." diye konuştu.

- Sezon içinde 60 kişilik kadroyla, 10 oyun sahnelenecek

Oyunda, iki rolü birden canlandıran Dost Elver de İstanbul Temaşa Tiyatrosu'nun, 60 kişilik kadroyla, sezon boyu 10 farklı oyun sahneleyeceğinin altını çizdi.

Elver, iki farklı karakteri canlandırmanın kendisine keyif verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Oyunun her yeri sürpriz olduğu için çok bilgi vermek istemiyorum. Benim için güzel bir deneyim oluyor. Birinci perdede, Almanya'dan İstanbul'a kız istemeye gelen (Ömer) birini oynuyorum. Orada bir şey yapamamış, burada da ailesi 'Seni biriyle evlendirelim, hem biz senden kurtulalım hem sen kurtul' diyor. İkinci perdede ise musluk tamircisi olarak (Levent) geliyorum. Çünkü 1. perdede, Almanya'dan gelen adamın başına bir şey geliyor ve onu artık görmüyoruz."

Oyundaki kız isteme merasiminin çıkmaza dönüşeceğini aktaran Elver, "Kızın sevdiği başkası olduğu ve benim oynadığım Ömer karakterinden hoşlanmadığı için Ömer'e bir kumpas planlıyor. Kız istemeye giderken kumpasa geliyoruz. Esas kız, 'Tam isteme esnasında bundan nasıl kurtulabilirim?' diye düşünüyor. Kurduğu kumpas sonucu Ömer'in başına bir şey geliyor ve 2. perdede artık görmüyoruz. İşte o Ömer'in başına ne geliyor? Ölüyor mu ölmüyor mu? Oyun içinde oyun var yani. Oyunda bir şey oluyor ve 5 dakika sonra ne olacağını tahmin edemiyorsunuz. Oyunun adı, o yüzden 'Şimde Ne Olacak?' Aynı soruyu seyirci de soracak zaten." dedi.

- 26 yıl sonra aynı sahnede

Elver, Ferdi Akarnur'la en son 26 yıl önce aynı sahneyi paylaştıklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ferdi ağabeyle televizyon işlerinde birlikte çok çalıştık ama bu oyun bizi yeniden sahnede buluşturdu. Böyle bir ustayla aynı sahnede olmak, tekrar kavuşmuş olmak da ayrıca mutlu etti beni. Biz mutlu olunca, seyirci de mutlu oluyor. Biz eğlenince onlar da eğleniyor. Gelen insanlar 2 saat boyunca, hayatın stresinden uzaklaşıp, gülüp eğlenecek. Bunu garanti edebilirim. İçinde büyük aksiyon ve macera var aslında."

Yönetmenliğini İrfan Kangı'nın üstlendiği oyunda ayrıca, Kerem Poyraz Kayaalp, Burçin Abdullah, Suat Güzey, Devrim Atmaca ve Soner Enmutlu rol alıyor.

Oyunun müziklerini Mehmet Yiğit Dalgın, dekorunu Nazmi Karabacak, kostümlerini Deniz Karakaya, ses ve ışığını ise Sedat Cevrioğlu yaptı.

Yaklaşık iki saat süren iki perdelik oyun, 16 Ekim'de Profilo Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Yorumlar