"Şiir Hatları Vapuru", şiir için kalktı

- "9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" kapsamında düzenlenen "Şiir Hatları Vapuru" isimli etkinlikte, farklı ülkelerden 32 yazar ve şair, gezi boyunca şiirlerini okudu - Suriyeli şair Taweel: - "Şiirlerimde Suriye halkının dertlerini, acılarını ve çektikleri cefayı anlatıyorum. Şiirlerimi, direnişimin bir simgesi olarak görüyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Şiir Hatları Vapuru", şiir için kalktı

İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Tanıtma Fonu, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ sponsorluğuyla düzenlenen "9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" kapsamında boğaz gezisi düzenlendi.

Kabataş iskelesinden başlayan boğaz gezisine, farklı ülkelerden katılan 32 yazar ve şair, gezi boyunca şiirlerini okudu.

"Şiir Hatları Vapuru" isimli etkinlikte, festivale İsveç'ten katılan şair Lina Ekdahl, yaşam üzerine yazdığı "Keşfetmek" adlı şiirini seslendirdi.

Ekdahl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivale şair Adnan Özer tarafından davet edildiğini belirterek, "Daha önce onunla farklı bir şiir festivalinde tanışmıştık. Festival çok güzel geçti ve çok beğendim. Bu festivalde Türk şairlerin şiirlerini anlayamamak üzücü oldu benim için." dedi.

Suriyeli şair Mahmud Al Taweel de daha önce Türkiye'de birçok festivale katıldığını belirterek, festivale katılmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

- Suriye direnişi şiirlerde

Festival sayesinde Suriye'de neler yaşandığını insanlara anlatmak istediğini aktaran Taweel, şöyle konuştu:

"Şiirlerimde Suriye halkının dertlerini, acılarını ve çektikleri cefayı anlatıyorum. Şiirlerimi, direnişimin bir simgesi olarak görüyorum. Seçtiğim şiirler de özellikle bu yolda. Bu zulme karşı nasıl direniyoruz? Bu anlamda 3 önemli konu var. Çektiğimiz acı, ülke işgali ve de açlık."

Taweel, festival için seçtiği "Sen Hariç... Herkes Kendine Benzer" adlı şiiri, Suriye devrimi sırasında aktif rol aldığı için hapse atıldığında yazdığını dile getirdi.

Etkinliğe İspanya Barcelona'da katılan Manuel Forcano ise "İstanbul" şiirini seslendirirken, Abdülkadir Budak, Baki Ayhan T., Claudio Pozzani, Dariush, Elçin Sevgi Suçin, Gültekin Emre gibi toplam 28 şair yaşam, aşk, savaş ve doğa üzerine şiirlerini okudu.

Yorumlar