"Sevda Kuşun Kanadında farklı ve cesur bir dizi"

- Yapımcı ve yönetmen Uçakan: - "Milli duyarlılıkla, milli gayelere sahip çıkarak, ilk defa bir bakış açısı getiriyorsunuz. Bu dönemde, o ruha çok ihtiyacımız var. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra" - "Bu FETÖ hareketi, sonradan çıkmış bir mesele değil. Ciddi bir toplumsal mühendislik çerçevesinde, başımıza 40-45 yıldır örülen bir çorap" - Oyunca Yenal: - "Gerçekten bambaşka bir dizi olarak geliyoruz. Çünkü bizim bütün ara yüzlerimiz, jeneriğimiz, yapım ve çekim şeklimiz değişti"

Google Haberlere Abone ol
"Sevda Kuşun Kanadında farklı ve cesur bir dizi"

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan "Sevda Kuşun Kanadında", yeni sezonda da Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmaya devam edecek.

Dizinin yapımcısı ve genel yönetmeni Mesut Uçakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar yaptığı işlerin, iddialı ve sarsıcı olduğunu söyleyerek, dizide Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) köklerine inmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

"Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin, farklı, orijinal ve cesur olduğunu aktaran Uçakan, "Çok yakın tarihimizi, o dönemi yaşayanların günümüzde olduğu ve çok önemli yerlerde bulunduğu bir öyküyü anlatıyorsunuz. Netameli bir konu. Hem siyasal tarafından hem sosyal tarafından bakıyorsunuz. Milli duyarlılıkla, milli gayelere sahip çıkarak, ilk defa bir bakış açısı getiriyorsunuz. Bu dönemde, o ruha çok ihtiyacımız var. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra." ifadelerini kullandı.

Mesut Uçakan, izleyenleri eğlendirmek ve günübirlik oyalamak gibi bir kaygıları olmadığının altını çizerek, "İmkansız bir aşkı ve insanı anlatırken aynı zamanda sosyal, toplumsal olayları da ekranlara getiriyoruz ki biraz bilinçlendirmek, biraz aynı heyecan içerisinde, aynı milli duygularda toplamak için. Çünkü buna çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

- "Bugün yaşanan şeylerin kaynağı ne?"

Sağ-sol çatışmasına karışmayan ve demokratik yöntemlerle inancını topluma yansıtmaya çalışan bir nesli anlattıklarını vurgulayan Uçakan, şöyle devam etti:

"O kuşak içerisinde de günümüzü çağrıştıran, günümüze çok fazla ayna tutan olay var. Bu olaylardan biri, hala belasını yaşadığımız FETÖ hareketi. Bu FETÖ hareketi, sonradan çıkmış bir mesele değil. Ciddi bir toplumsal mühendislik çerçevesinde, başımıza 40-45 yıldır örülen bir çorap. Dolayısıyla biz 1970'leri anlatan bir dizi olarak, onun köklerine de iniyoruz. Bunun gibi bazı sürprizlerimiz olacak. Bugün nesil olarak bir takım kazanılmış demokratik haklar var. Mesela zamanındaki başörtüsü dramı o neslin yaşadığı en büyük dramlardan birisi. Bunun gibi o kuşağın sancılarını gündeme getiriyoruz."

Dizide karanlık güçlere çalışan "Zafer" karakterini canlandıran Yavuz Bingöl, TRT'nin, son 3 yıldır önemli bir değişiklik içinde olduğunu ve diğer kanallarla rekabet içine girdiğini dile getirdi.

Bingöl, dizinin, yeni sezonda da çarpıcı olaylara değineceğinin altını çizerek, "Dönem işi olduğu için ufak tefek zorluklarımız oluyor ama TRT'nin önümüzdeki yıllarda çok daha başka projelerle, daha güçleneceğini ve daha renkli hale geleceğini düşünüyorum." dedi.

- "Günümüze de hizmet eden, ışık tutan bir iş olacak"

Yeni oyuncu ve karakterlerle sezona başlayan dizide "Tümay" karakterini canlandıran Sevtap Özaltun da ilk kez bir dönem dizisinde rol aldığı için heyecanlı olduğunu ve profesyonel bir ekiple çalıştıklarını ifade etti.

Özaltun, dizinin yeni sezonda herkesin ilgisini çekeceğini vurgulayarak, "'Bugün yaşanan birçok şeyin aslında alt yapısı, kaynağı ne ve kimler?' Onları işlemeye çalışacağız hikayemizde. O yüzden günümüze de hizmet eden, ışık tutan bir iş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişiminin herkesi derinden etkilediğine dikkati çeken oyuncu, "Her şerde bir hayır vardır. Bu da bizim için bir sınavdı aslında. Birliğimiz, beraberliğimiz için aslında ne kadar cesur olduğumuzu ve ne kadar birlikte olduğumuzu gösteren bir süreç oldu. Tabii ki kötü bir süreçti, acılar yaşandı ama atlattık hep beraber. Umarım ülkemizde böyle çirkinlikler bir daha yaşanmaz." sözlerine yer verdi.

- "Daha sevecen, daha tatlı bir yeni sezon geliyor"

Dizide Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi "Mustafa Bilgili" karakterini canlandıran Derda Yasir Yenal ise oynadığı karakterin, o dönemde şehit olmuş gerçek bir karakter olduğunu söyledi.

Yeni sezonda, karakterlerin hikayelerinin derinlemesine anlatılacağını kaydeden Yenal, şöyle devam etti:

"Bu bir deyim veya iddia değil. Gerçekten bambaşka bir dizi olarak geliyoruz. Çünkü bizim bütün ara yüzlerimiz, jeneriğimiz, yapım ve çekim şeklimiz değişti. Oyuncu kadrosuna eklenenler de var, değişimler de var. O yüzden gerçekten bambaşka bir diziyle geliyoruz. Müziklerimiz de değişti. Daha sevecen, daha tatlı bir yeni sezon geliyor."

Yönetmen koltuğunda Ayhan Özen'in oturduğu dizide başrollerde ayrıca, Murat Ünalmış, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Özge Sezince, Timur Ölkebaş, Ceyda Olguner ve Bahadır Yenişehirlioğlu yer alıyor.

Cemil Yavuz'un yürütücü yapımcı olduğu dizinin senaryosunu ise Oktay Berber, Mustafa Burak Doğu, Selma Hacıosmanoğlu ve Alp Emre kaleme alıyor.

Yorumlar