Selanik Film Festivali'nde Demirkubuz rüzgarı

- Yönetmen Demirkubuz: - "Benim filmleri sevdiler burada. Şaşırıyorum, çok hoşuma gidiyor. O yıllardan beri bütün filmleri takip eden Yunanlılar var. Bu da insana film yaparken motivasyon oluyor" - "40'lı ve 50'li yıllardaki Yunan filmlerini izleyince sanki içinden Türkan Şoray, Hüseyin Baradan çıkacak gibi. Bu da iki toplumun akıl ötesi yakınlığı ile ilgilisi var"

Google Haberlere Abone ol
Selanik Film Festivali'nde Demirkubuz rüzgarı

SELANİK (AA) - Uluslararası 57. Selanik Film Festivali'nde 11 filminin tamamı gösterimde olan yönetmen Zeki Demirkubuz, filmlerine Yunanistan'da gösterilen ilgiden mutlu olduğunu belirterek, "O yıllardan beri bütün filmleri takip eden Yunanlılar var. Bu da insana film yaparken motivasyon oluyor." dedi.

Festivali değerlendiren Demirkubuz, festivale katıldığı ilk yıllardan beri Türk sinemasına ve filmlerine yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Demirkubuz, Yunan sineması ve Türk sineması arasındaki benzerliklere işaret ederek, "Yunan sinemasında Duygusallıkları, konuyu ele alış biçimleri çok benziyor. Bir ara eski Yunan filmlerini seyretmiştim. Klişelerine, iyi kötü algısına, afişlerinin şekline kadar benzerlikler var. 40'lı ve 50'li yıllardaki Yunan filmlerini izleyince sanki içinden Türkan Şoray, Hüseyin Baradan çıkacak gibi. Bu da iki toplumun akıl ötesi yakınlığı ile ilgilisi var." şeklinde konuştu.

Festival öncesinde yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren Demirkubuz, "Benim filmleri sevdiler burada. Şaşırıyorum, çok hoşuma gidiyor. O yıllardan beri bütün filmleri takip eden Yunanlılar var. Bu da insana film yaparken motivasyon oluyor. Uzun zamandır festivalde böyle bir ilginin görülmediği söylendi. Bu da insanda film yapma arzusu uyandırıyor." ifadelerini kullandı.

Demirkubuz, son iki filmi "Bulantı" ve "Kor"un bazı kesimlerce "sebepsiz ve kötücül" bir şekilde eleştirildiğini anlatarak, "Bir filmi beğenmemek çok normal bir şey. Ama bu filmden nefret edip hayatının meselesi yapmak nasıl bir şey anlamıyorum. Hevesim de kırıldı. Ama, fırsatım ve imkanım olursa her zaman çıkacağım. Yeni projelerim olacak tabii." diye konuştu.

3-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festivalde, Demirkubuz'un filmlerinin yanı sıra, Reha Erdem'in bu yılki filmi "Koca Dünya", Barış Kaya ve Soner Caner imzalı "Rauf" ve Mehmet Mertoğlu'ndan "Albüm" adlı filmler de Yunan sanatseverlerle buluşacak.

Yorumlar