Sanatçı Sevil Özgür vefat etti

Eskişehirli çizerlerden Sevil Özgür, bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.13 yaşlarından itibaren karikatüre başlayan Sevil Özgür, Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümünü bitirdi. Çizgi roman ve çizgi film denemeleri...

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Sevil Özgür vefat etti

Eskişehirli çizerlerden Sevil Özgür, bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

13 yaşlarından itibaren karikatüre başlayan Sevil Özgür, Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümünü bitirdi. Çizgi roman ve çizgi film denemeleri yaptı. Eskişehir’in çeşitli gazetelerinde diğer arkadaşlarıyla birlikte mizah sayfaları hazırladı ve Fırça, Gına mizah dergilerinin çizer kadrosundaydı.

Dün akşam evinde rahatsızlanan ve özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 50 yaşındaki Özgür’ün, sabaha karşı geçirdiği ikinci bir kalp krizi sonucu vefat ettiği belirtiliyor. Sevil Özgür’en cenazesinin, yarın Odunpazarı Belediye önündeki törenin ardından kaldırılacağı öğrenildi.

Özgür’ün ölümü dolayısı ile konuşan karikatürcü arkadaşlarından Atilla Yakşi “40 yıla yakın bir dostluğumuz vardı. Çeşitli gazetelerde ve dergilerde beraber yazdık çizdik. En son beş yıldır Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatür Evinde öğrencilere karikatür dersi veriyordu” dedi.

Atilla Yakşi, Eskişehir’de son yıllarda çokça karikatür sanatçısını kaybettiklerini belirterek, bu güne kadar gene genç yaşta İsmail Turan, Ahmet Sofuoğlu, Atila Özer, Pertev Ertün ve Beytullah Heper’i kaybettiklerini söyledi.

Yorumlar