"Saadet Hanım" yarın seyirciyle buluşacak

- Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde prömiyer yapacak

Google Haberlere Abone ol
"Saadet Hanım" yarın seyirciyle buluşacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Saadet Hanım"ın prömiyeri, yarın Kadıköy'deki Haldun Taner Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, Ahmet Levent Pala'nın yazdığı, Tolga Yeter'in yönettiği "Saadet Hanım" adlı oyunda, Nilgün Kasapbaşoğlu, Müslüm Köse, Hazal Uprak, Selim Can Yalçın, Arda Alpkıray, Şenay Bağ, Cafer Alpsolay, Elyesa Çağlar Evkaya, Çağlar Ozan Aksu, Esen Koçer, Serap Doğan, Ceren Kaçar ve Vildan Türkbaş rol aldı.

Hande Ören'in dramaturg olarak görev aldığı oyunun müziğini Selim Can Yalçın, sahne tasarımını Emra Albayrak Şahin, kostüm tasarımını Zuhal Soy, ışık tasarımını ise Murat İşçi üstlendi.

Tenha bir banka şubesinde, öğle saatlerinde geçen oyunun konusu özetle şöyle:

"Emekli ilkokul öğretmeni Saadet Yurtlu, parasını çekmek için bankaya gelir. Bugün aynı zamanda oğlu Sermet'in de doğum günüdür ve oğlu için sürpriz bir doğum günü kutlaması planlamaktadır. Ancak bugüne dair sürprizleri olan sadece Saadet Hanım değildir ve birkaç dakika sonra bankada yaşanacaklar Saadet Hanım'ın bütün planlarıyla beraber hayatını da altüst edecektir."

Prömiyeri yarın yapılacak oyun, 6, 7 ve 8 Ekim ile 12-15 Ekim arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, 27-29 Ekim arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar