Robert McKee'nin semineri yoğun ilgiyle karşılaştı

- "Story" kitabının yazarı Robert McKee, "4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali" kapsamında vereceği ve 3 gün sürecek "Tür Semineri"nin ilk gününde yoğun ilgi gördü

Google Haberlere Abone ol
Robert McKee'nin semineri yoğun ilgiyle karşılaştı

İSTANBUL (AA) - Senaristlerin el kitabı olarak bilinen "Story" kitabının yazarı Robert McKee, "4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali" kapsamında vereceği ve 3 gün sürecek "Tür Semineri"nin ilk gününde yoğun ilgi gördü.

McKee, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu festivalde, sinema ve tiyatroya gönül verenlerle buluştu.

Seminerin ilk gününde "Televizyon dizisi" konu başlığını ele alan McKee, çeşitli dizilerden parçalar izleterek senaryoları hakkında analiz yaptı. Ünlü senarist, sinemada merak unsuruna ve karakter analizine değinerek, ilerleyen yıllarda sinemanın teknolojinin gelişimiyle evrileceğini, sinemaların artık biteceğini söyledi.

Ünlü senarist, her şeyin internette gerçekleşeceğini dile getirerek, internet dizileri ile kısa filmlerin başladığına dikkati çekti.

McKee yarın, sinemada "Aksiyon-gerilim" konu başlığını, seminerin son gününde ise "Komedi" konusunu işleyecek.

Bugüne kadar, aralarında Peter Jackson, Jane Campion, Andrew Stanton, Geoffrey Rush, Paul Haggis, Akiva Goldsman, William Goldman, Zak Penn, Joan Rivers, Meg Ryan, John Cleese, Steven Pressfield ve Pixar'ın yazarlarının da bulunduğu pek çok başarılı yazar, yönetmen ve oyuncu McKee'nin seminerine katıldı. Dünyanın dört bir yanında, 1984 yılından bu yana çok sayıda şehirde 100 binden fazla öğrenci, McKee'den ders aldı.

Film gösterimleri, atölye ve söyleşilerin gerçekleştirildiği festival, 18 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek kapanış gecesi ve ödül töreniyle sona erecek.

Yorumlar