"Remix" sergisi sanatseverlerle buluştu

- Ressam Funda Özgünaydın'ın imzasını taşıyan 21 eserin yer aldığı sergi, 4 Kasım'a kadar görülebilecek

Google Haberlere Abone ol
"Remix" sergisi sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Ressam Funda Özgünaydın'ın "Remix" adlı resim sergisi, Galeri-Miz'de izlenime açıldı.

Tarabya Kültür Akademisi ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Özgünaydın, yaklaşık 10 yıldır resim sanatı ile ilgilendiğini ve İstanbul'da ilk kez kişisel sergi açtığını söyledi.

Özgünaydın, sergide kağıt baskı ve tuval olmak üzere iki seri işlerinin yer aldığını belirterek, eserlerinde pozitif bir algı oluşturmak istediğini dile getirdi.

Doğadan kopmanın, insanlıktan kopmak olduğu değerlendirmesinde bulunan Özgünaydın, "Çalışmalarımı bu doğrultuda hazırlıyorum. Aynı zamanda eserlerimde çocuk, anne, baba, sevgili gibi karakterleri ele alarak, olumlu insani duyguları bu karakterler üzerinden yansıtmak istiyorum." dedi.

Özgünaydın, kolaj çalışmalarına da değinerek, şunları anlattı:

"Antikacı dükkanlardan aldığım farklı kartpostallar üzerindeki insanların başlarına çiçekler yerleştirerek, onları kimliksizleştirdim. Dolayısıyla seyirciye şu soruyu sormak istedim, 'Bu çiçeklerin ardındaki insanlar size ne ifade ediyor, sizce onlar kim?' Bu sorunun cevabını tamamen izleyiciye bırakıyorum. İkinci serimde de tuval üzerine kolaj yaptığım çalışmalar var. Baskı ve kolaj olmak üzere karışık teknik kullandım. Bu eserlerimde yarı hayvan ve yarı insan şeklindeki figürleri birleştirerek bunlardan bir film şeridi oluşturdum. Bir filmin parçası gibi düşünebilirsiniz bunu. Dolayısıyla sergiye kanvas, kağıt ve kolaj işlerin birlikteliğiyle remix ismini verdik."

İnsan, hayvan ve doğa kompozisyonlarından oluşan 21 eserin yer aldığı sergi, 4 Kasım'a kadar görülebilecek.

Yorumlar