"Proje Döngüsü Eğitim Programı" sertifika töreni

- AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomik İşler Başkanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen "Proje Döngüsü Eğitim Programı"ndan mezun olanlara sertifikaları verildi

Google Haberlere Abone ol
"Proje Döngüsü Eğitim Programı" sertifika töreni

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomik İşler Başkanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği ile 81 ilde başlatılan "Proje Döngüsü Eğitim Programı"na katılanlara sertifikaları verildi.

Yonca Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Keçiören Belediye Balkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Kadın Kolları İl Başkanı Mualla Varol ile çok sayıda davetli katıldı.

Çam, törende yaptığı konuşmada, iki hafta önce Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği ile 81 ilde başlattıkları ortak programın girişimci kadınlara ufuk kazandırarak, aldıkları eğitimlerle önlerini açmayı hedeflediklerini belirtti.

Yurt genelinde yaklaşık iki binin üzerinde kadının bu eğitimi alması için özel bir çaba içerisinde olduklarını aktaran Çam, "Ankara'daki çalışmadan sonra Kars'ta yapıldı bu çalışma, bu hafta Antalya'da yapılıyor. Amacımız Avrupa hibelerinden bizim kadınlarımızın da projelerini yazarak faydalanmasını sağlamak." şeklinde konuştu.

Çam, AK Parti iktidarı döneminde kadına yönelik pozitif ayrımcılığa devam ettiklerine vurgu yaparak, özellikle esnek çalışma modelleriyle kadınları hem aile hem iş hayatında başarılı olmaları için gerçekleştirdikleri uyumlaştırma projesine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kadınların hem ev hem iş hayatında başarılı olabilecekleri bir mekanizmayı kurduklarını ifade eden Çam, şunları kaydetti:

"Çıkardığımız kanun ve genelgelerle önemli bir başarıya ulaştık. Esnek çalışma modelleri ve mobbing çalıştayıyla, kadınların iş hayatındaki zorlukları aşmaya yönelik çalıştaylarla çıkan kanunlarda Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının çok ciddi gayret ve çabası oldu. Bununla tabii gurur duyuyoruz. Ama yapacağımız çok fazla iş var. Bundan sonra her zaman arkanızda olduğumuzu, her zaman yanınızda olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Konuşmaların ardından programa katılanlara sertifikaları verildi.

Yorumlar