Pamukkale'de hedef 3 milyon turist

- UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "beyaz cennet" Pamukkale'ye, yapılan tanıtım çalışmalarıyla 3 milyon turistin gelmesi hedefleniyor - Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şen: - "Hedefimiz ilk önce Pamukkale'ye 3 milyon, daha sonra 5 milyon yerli ve yabancı turist çekmek" - Turistlerden Amily Jhu: - "Pamukkale çok eğlenceli bir yer. Eşsiz güzelliklere sahip. Buraya aşık olmamak elde değil. Gelecek yıl bir daha geleceğim"

Google Haberlere Abone ol
Pamukkale'de hedef 3 milyon turist

DENİZLİ (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK - UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "beyaz cennet" Pamukkale'ye, yapılan tanıtım çalışmalarıyla 3 milyon turistin gelmesi hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, turizmciler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 2016 yılında yerli turistleri Pamukkale'ye çekebilmek için tanıtım çalışmalarına başladı.

Tanıtım faaliyetlerinin sosyal medyada da etkin kullanılmasının ardından Pamukkale'ye ziyaretçi sayısında gözle görülür artışlar yaşandı. Geçen yıl 1,5 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği Pamukkale'de bu sene 3 milyon turistin ağırlanması hedefleniyor.

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "beyaz cennet" Pamukkale'nin turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Bölgeye turist çekebilmek için 2016'da başlatılan kampanyayla 900 bin civarında olan ziyaretçi sayısının 2017 yılında 1 milyon 524 bine ulaştığına dikkati çeken Şen, bu yıl ise geçen seneye göre daha iyi bir sezon geçirdiklerini vurguladı.

- 3 ayda 216 bin ziyaretçi

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 28'lik bir artış olmasına karşın Pamukkale'de bu oranın yaklaşık yüzde 51 olduğuna işaret eden Şen, "Beyaz cennetimize 2017 yılının ilk üç ayında 143 bin 700 turist gelirken 2018 yılının ilk üç ayında ise 216 bin kişiye çıktık." dedi.

Gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri sayesinde kente gelen turist sayısında artış yaşandığını dile getiren Şen, bu yıl yeni tanıtım kampanyasıyla yurt dışından daha fazla turist gelmesini sağlayacaklarını ifade etti. Şen, şöyle devam etti:

"Son iki yılda yapılan çeşitli tanıtım kampanyalarımızla Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını 3 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl zaten ilk 3 ayda gördüğümüz rakamlar bunu destekliyor. Yıl sonunda herhangi bir sıkıntı olmazsa yaklaşık 2 milyon 500 yerli ve yabancı misafirimizi Pamukkale'de ağırlamış olacağız. Hedefimiz ilk önce Pamukkale'ye 3 milyon, daha sonra 5 milyon yerli ve yabancı turist çekmek."

İngiltere'den okul arkadaşıyla Pamukkale'ye gelen sosyoloji öğrencisi Amily Jhu, "Pamukkale çok eğlenceli bir yer. Eşsiz güzelliklere sahip. Buraya aşık olmamak elde değil. Gelecek yıl bir daha geleceğim." diye konuştu.

Çinli Bajli Julhi de Pamukkale'ye gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

İngiltere'den kız arkadaşıyla Denizli'ye gelen Luis Chart da Pamukkale'yi çok beğendiklerini ve etkilendiklerini ifade etti.

Çinli Chuan Cion da "beyaz cennet"in inanılmaz bir yer olduğunu kaydetti.

Yorumlar