Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF Resim Bölümünden ‘ Nomadic Art projesi’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, uluslararası sanat projeleri çalıştaylarına bir yenisini daha ekledi.Cappadox çalıştayları başta olmak üzere bir çok STK ve güncel sanat inisiyatifleri...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF Resim Bölümünden ‘ Nomadic Art projesi’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, uluslararası sanat projeleri çalıştaylarına bir yenisini daha ekledi.

Cappadox çalıştayları başta olmak üzere bir çok STK ve güncel sanat inisiyatifleri ile uluslararası ortak projeler yürüten Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, bu yıl da Global Nomadic Art Projesi (GNAP), Güney Kore’de 1981 yılında kurulan YATOO (Kore Doğa Sanatçıları Derneği) tarafından geliştirilen, tüm dünyada doğa sanatı alanında çalışan sanatçılar ve küratörleri buluşturan etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın katılımcı sanatçılara verdiği kahvaltıyla devam eden Kapadokya’daki çalışmalarda Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Sanatçı akademisyenleri ve öğrencileri başta olmak üzere Kapadokya Sanat İnisiyatifi sanatçıları işbirliği ile doğa sanatı kapsamındaki çalıştay sürdürülüyor.

Proje kapsamında İzmir bölgesi, Kapadokya bölgesi tarihi, kültürel ve doğal yapıyı tanımaya yönelik geziler kapsamında alan çalışması şeklinde sanatçıların doğada karşılaştıkları doğal - yapay malzemelerle tamamen özgürce spontane yapacakları uygulamalar - performanslarla gerçekleşecek, tüm çalışma süreci fotoğraf ve video olarak belgelenecektir.

Projeye 17’si Uluslararası, 19’u Ulusal olmak üzere toplam 36 sanatçı katılacağı GNAP Türkiye, yoğun programının çalışma çıktılarını Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisinde 23 Ekim 2017’ de açacağı sergiyle tamamlayacak.

Yorumlar